Съединените щати не вярват, че в Газа се извършва геноцид,

...
Съединените щати не вярват, че в Газа се извършва геноцид,
Коментари Харесай

САЩ: В Газа не се извършва геноцид

Съединените щати не имат вяра, че в Газа се прави геноцид, само че Израел би трябвало да направи повече, с цел да отбрани палестинските цивилни. Това съобщи съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан.

Тъй като договарянията за преустановяване на огъня са в застой, той настоя, че отговорността за мира е на войнстващата формация „ Хамас ”, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Смятаме, че Израел може и би трябвало да направи повече, с цел да обезпечи отбраната и благополучието на почтените цивилни жители. Не имаме вяра, че протичащото се в Газа е геноцид ”, съобщи Съливан на брифинг.

Съединени американски щати „ употребяват интернационално признатия термин за геноцид, който включва фокус върху желанието ”, с цел да доближат до тази оценка, добави той.

„ Байдън искаше да види „ Хамас ” надвит, само че осъзнаваше, че палестинските цивилни жители се намират в „ пъкъл ”, сподели още Съливан.

И добави и, че е пристигнал на трибуната на Белия дом, с цел да „ направи крачка обратно ” и да изложи позицията на администрацията на Байдън по спора на фона на рецензиите от двата края на политическия набор на Съединени американски щати.

Американският президент е подложен на рецензии от страна на републиканците за това, че е спрял някои доставки на оръжие, с цел да наложи настояването си Израел да спре офанзивата в Рафа, а в университетите на Съединени американски щати се организират митинги против поддръжката му за Израел.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР