Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц се оттегля от политиката. Това

...
Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц се оттегля от политиката. Това
Коментари Харесай

Курц се оттегля от политиката 6 седмици след скандала, свалил го от власт

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц се отдръпва от политиката. Това разгласи Курц, като ръководител на групата на Австрийската национална партия, в особено изказване.

Курц - който бе канцлер два пъти от 2018 година насам и дълго считан за политически вундеркинд (едва на 35 години) - самичък заяви желанието си пред в. " Кронен Цайтунг ". По-късно австрийската социална медия описа за идното през днешния ден в 11:30 локално (12:30 българско) време.

Информацията на " Кронен Цайтунг " бе, че Карл Нехамер, сега вътрешен министър, ще поеме ролята на водач на Австрийската национална партия в Народното събрание.

Според мненията му пред " Кронен Цайтунг " мотив е раждането на сина му. Курц самичък удостовери персоналния претекст на конференцията с думите, че може да се любува на дребното дете с часове:

"Много неща станаха вероятни в последните 10 години, (но) изключително личното ми семейство бе пренерегнато. Когато се роди синът ми, осъзнах какъв брой доста красиви неща има отвън политиката. "
Себастиан Курц,
някогашен канцлер на Австрия

Синът на Курц се роди преди дни, в събота.

Личното решение обаче се взима в миг на следствия против него, водени от прокуратурата за стопански закононарушения и корупция.

" Кронен Цайтунг ", че Курц към този момент има предложение за работа в частния бранш. Цитираният и от ОRF таблоид " Билд " обаче и за опцията за връщането му в политиката.

Думите на Курц следват абсурда, който докара през ноември до оставката му. Първоначално Курц се отдръпна единствено от този пост, само че, изключително до момента в който Александер Шаленберг, който се счита за правилен на досегашния държавен началник, е канцлер.

Повече за абсурда.

" Научих, че има доста страни в политиката, " сподели Курц - на върха непрекъснато е под наблюдаване, и когато един ден работи вярно, и когато прави неточности.

Обясни, че през последните 10 години е считал политиката за съревнование на хрумвания, а главното, с което се сблъсква, са обвинявания поради настоящите събития.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР