Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц е основал компания за киберсигурност

...
Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц е основал компания за киберсигурност
Коментари Харесай

Курц основава компания за киберсигурност с бивш шеф на фирмата, създала шпионския софтуер Пегас

Бившият австрийски канцлер Себастиан Курц е основал компания за киберсигурност дружно с някогашния основен изпълнителен шеф на израелската компания Ен Ес Оу груп (NSO Group) Шалев Хулио, създал противоречивия шпионски програмен продукт " Пегас ", излиза наяве от обява във " Facebook ".

 

" Нуждата от отбрана на сериозни инфраструктури като енергетиката, водоснабдяването и опазването на здравето от хакерски атаки нараства ", съобщи Курц при оповестяването на основаването на компанията " Дрийм секюрити " с централа в Тел Авив. " Целта е да предложим решения за отбрана от такива офанзиви ", добави той.

 

Тридесет и шест годишният реакционер, който беше заставен да подаде оставка преди година поради обвинявания в корупция, ще извършва длъжността президент на компанията, заяви израелската медия " Глобс ".

 

Партньорът му Шалев Хулио напусна Ен Ес Оу през август в границите на " метаморфоза " на предприятието. През лятото на 2021 година израелската компания се оказа в центъра на вниманието: консорциум от интернационалните медии разкри, че телефонните номера на минимум 180 публицисти, 600 политици, 85 деятели за правата на индивида и 65 бизнес водачи са били шпионирани посредством нейния програмен продукт " Пегас ".

 

Обвинявана, че е работила в интерес на властнически режими, компанията увери, че софтуерът ѝ се употребява единствено за приемане на информация за незаконни или терористични мрежи и че е допустимо някои клиенти да са я " отклонили " от задачата ѝ.

 

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР