Бившият анализатор от американската армия Челси Менинг краси страниците на

...
Бившият анализатор от американската армия Челси Менинг краси страниците на
Коментари Харесай

Челси Манинг лъсна в предизвикателен червен бански в модната библия Vogue

Бившият анализатор от американската войска Челси Менинг краси страниците на септемврийския брой на списание Vogue, оповестява английският вестник Guardian.

Менинг се появява в червен бански на плажа, а фотосите са дело на Ани Лейбовиц и са част от септемврийския брой на стилната библия, с който тя чества 125-ата си годишнина.

29-годишната Менинг беше наказана на 35 години затвор през 2013 година поради едно от най-големите приключвания на разследващи данни в последните години.

През 2007 година, до момента в който е в отпуск от службата си в Ирак, Манинг изпраща стотици хиляди документи с класифицирана и сензитивна информация на WikiLeaks, в това число видео, наречено Косвено ликвидиране, което демонстрира по какъв начин американски военни избиват десетки невъоръжени иракски жители.

Менинг разгласи, че е транссексуална ден, откакто беше наказана. Адвокатите й съумяха да издействат да премине през хормонална терапия, до момента в който е в пандиза.

След шест години зад решетките, тя беше освободена от пандиза Форт Лийвънуърт на 17 май, когато в едно от последните си решения като американски президент Барак Обама промени присъдата й.

След излизането си от пандиза Менинг живее в Ню Йорк.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР