Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Гео Милев:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

СУ Гео Милев посрещна гости по проект Иновации в действие

Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Гео Милев ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Двадесет и четири възпитаници и учители  гостуват от през вчерашния ден в Средно учебно заведение " Гео Милев “- Варна. Те са участници в народен план " Иновации в деяние “. Към тях ще се причислят и двама педагози от Испания, които са избрали учебното заведение за своето образование по стратегия " Еразъм+ “.

Програмата " Иновации в деяние “ дава опция за разменени визити сред две новаторски учебни заведения.  

Партньор на СУ " Гео Милев “ тази образователна година е 140 СУ " Иван Богоров " – София. В наблюдаването на положителни практики и нововъведения вземат участие и две учебни заведения, които нямат предпазени по националната стратегия нововъведения - ПХГ " Дамян Дамянов " – Сливен и 72 ОУ " Христо Ботев “ – София.

СУ " Гео Милев “  работи по   Национален парк " Иновации в деяние “  трета година, като представя  своите  иновации, предпазени пред  МОН - потребление на метода CLIL -   в начален стадий на обучение по британски, немски и съветски език. При потребление на метода CLIL образователните предмети или елементи от предметите се преподават на непознат език като задачите са две - проучване на наличието на образователния предмет и по едно и също време проучване на непознат език. Другата иновация е потребление на методите на театралната педагогика  в образованието по непознати езици - ефикасен креативен способ за рационализиране на отзивчивите умения на учениците на роден и непознат език.

Участниците в тридневната аудиенция ще имат опция да следят уроци, да вземат участие в изработването на разнообразни материали, свързани с обучителната активност и да се допрян до работната атмосфера в учебното заведение. В програмата са включени интердисциплинарни уроци и презентации по непознати езици, физика, математика, химия, география, индивидът и природата  и други Гостите ще вземат участие в открит урок и в креативно ателие с потребление на театрални  техники. Учениците от компетентност " Рекламна графика “ от 140 СУ " Иван Богоров " – София дружно със своите домакини от същата компетентност ще изработят цифрова картичка за Деня на детето- 1 юни.

В края на своето посещаване учителите  ще получат създадени уроци и   всички участници в срещата дружно ще приготвят общи осведомителни брошури и презентации за своята взаимна работа.

Целта на  Национален парк " Иновации в деяние “ е  поддръжка на нововъведенията и изобретателното мислене в учебните заведения за развиване  достиженията на учениците, като се основават условия  педагогическите експерти да проучват, да опитват посредством директен продан, разпространяват и споделят  своите новаторски практики и артикули.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР