Бившата звезда на Ливърпул, Манчестър Сити, Нюкасъл и Уест Хем

...
Бившата звезда на Ливърпул, Манчестър Сити, Нюкасъл и Уест Хем
Коментари Харесай

Крейг Белами обяви: Фалирах!

Бившата звезда на Ливърпул, Манчестър Сити, Нюкасъл и Уест Хем Крейг Белами към този момент не има никакъв парцел. Не има и не може да има кола. Сега публично е банкрутирал и в случай че има известно облекчение от това, че този факт е обществен, той също по този начин желае ситуацията му да послужи като предизвестие за днешните млади футболисти, които печелят даже повече от него и към които кръжат безскрупулни хитреци и безмилостни опортюнисти, тъкмо както в миналото са кръжали към него.

" Последните пет-шест години живях все едно имaх смъртна присъда ", споделя Белами.

“Все чаках някой да ме освободи от тъгите. Чаках вратата на килията да се отвори и някой да каже: " Днес е денят. С всичките пари, които съм изкарал, не мога да си взема ипотечен заем. От финансова позиция нямам бъдеще. Боли от това. Не мога да владея нищо. Всичко е изчезнало ”, прибавя той и признава неговата доверчивост и измами, поради които от сякаш доверени негови другари той е пропилял всичките си пари, насъбрани през богатата си футболна кариера.

" Животът ми е спрял. Не съм данъчен лъжец, само че бях доста доверчив и данъчните служби ме преследват за неплатени налози от известно време. Всичко, което съм имал, ми беше отнето. Ако ви поучават несъответствуващи хора, всичко се губи, всичко понижава. Стигна се до такава степен, че банкрутът беше облекчение. Това значи, че мога да пребивавам още веднъж ”, споделя още някогашният национал на Уелс, който има 78 мача и 18 гола за “драконите ”.

" Знам, че някои хора евентуално ще си помислят, че съм пропилял всичките си пари за пиянство, хазарт или опиати. Не е по този начин. Мога да се усамотя, където няма да ме чуете, само че няма да съм в кръчмата. Никога не съм се докосвал до опиати, откогато бях дребен. Не играя хазарт. Никога не съм играл хазарт. Това няма никакъв смисъл за мен. Но за жалост съм залагал на хора ”, прибавя с мъка той.

Финансовата съсипия на Белами е резултат от поредност от грандиозни несполучливи вложения, направени от негово име в парцели в Лондон, строителен план в Кардиф, винен бар и стекхаус, както и поради финансова маневра за отлагане на налози при кино партньорства.

Най-малко един от някогашните съветници на Белъми става обект на полицейско следствие поради ръководството на финансите на уелсеца - за фалшифицирани подписи; за човек, който се показва за него в диалог, обвързван със заем; за договорености по отношение на парцели, които са били ипотекирани до краен предел; за продажбата на някои от тези парцели и за непопълването на няколко от плануваните данъчни заявления. Впоследствие Белами е известен, че след тригодишно досъдебно произвеждане няма да бъдат повдигнати обвинявания против хората, които той упреква за тежкото си състояние, защото не се смята, че това е в полза на обществото.

" Искам това да бъде предизвестие за другите играчи ", споделя Белами. " Проверявайте всичко, уверете се, че хората, които ви поучават, са контролирани и квалифицирани. Ако не са контролирани, това е Дивият Запад. Направете одит на нещата си от самостоятелни хора, което е еднакво на приемане на второ мнение. Аз съм от поколението футболисти, в което всичко се правеше за теб. Всяка сметка. Където и да бях, клубът правеше всичко за мен. Мисля, че това е неверно ”, споделя той.

" Това те прави прекомерно уязвим. Добре е играчите да имат лични отговорности, тъй като един ден клубът няма да е там. Ще завършиш кариерата си и към момента ще си младеж, а когато приключиш, кой ще ти заплаща нещата тогава? Ще би трябвало да се научиш да оцеляваш. Ще би трябвало да живеете в действителния свят ”, прибавя още Белъми.

" Където и да отидеш, желаят от теб прекомерно доста. Където и да отидеш, те ограбват. Хората си мислят: " Няма значение, той има толкоз доста, че даже няма да забележи ". Хората си мислят, че за тях сте ходещ касов уред. Чувствах се отговорен, че споделям " не ", когато хората ми звъняха за помощ, по тази причина в никакъв случай не споделях " не ". Сега не ми звънят. Не се чуват с теб. Имаше човек, на който помогнах да си стъпи на краката, той живееше при мен, а след това ме ограби. Бяхме най-хубави другари ”, споделя с мъка някогашния футболист.

" Идеята, която в този момент считам за безумна, само че когато си младо момче, което желае да стане футболист, изглеждаше рационална, беше аз да се грижа за футболната си кариера, а човек, на който имах доверие, да се погрижи за парите ми. Казвах: Докато приключа с футбола, това е уредено... ти ми се довери да се занимавам с футбол, а аз ще ти се доверя за всичко останало ". Не се получи добре, да го кажем по този начин. Във всеки случай не и за мен ”, споделя Белами.

Craig Bellamy letting F L Y???? |
— Premier League (@premierleague)

Той е бил доверчив. Прекалено. " Отвъд наивността ", споделя уелсецът. Бил е малоумен. Белами признава и това. Най-лошото от всичко е, че е бил лековерен. Толкова е бил лековерен, че е дал на един от финансовите си съветници пълномощие за финансовите си каузи. По това време Белами се бори с психологичното си здраве, както от време на време се случва през целия му живот, и не може да се оправи със напрежението, който провокира даже опитът да ръководи парите си. Той оставил това да прави някой различен.

" Хората споделят, че футболистите би трябвало да знаят по-добре ", споделя Белами, " само че за какво аз би трябвало да знам по-добре? Напуснах учебно заведение на 15 години. Чувствах се като толкоз доверчив и малоумен човек. Не желаех да пия или да играя
хазарт, само че в случай че бях изгубил пари по този метод, може би щях да бъда по-милостив към себе си. Ако си го бях предизвикал самичък, тогава можех да се заема да го поправя. Заради това не се поверявам на хората. Веднага щом се доверите на някого, това се случва. Дълбоко в себе си знаех, че нещата не са наред, само че не желаех да се изправям против това. Не знаех по какъв начин да се опълчва. Мислех си: " Ако съм сбъркал тук, значи съм прецакан ", прибавя той.

Все отново обаче историята не приключва напълно песимистично. В момента Белами е нает от Бърнли, водачът в Чемпиъншип, където е помощник на мениджъра Венсан Компани.

" Щастлив съм, че знам какво върша като треньор. Във футболно отношение съм добре. Но представете си, в случай че не бях. Представете си, че не желая да се занимавам с футбол. Къде бих отишъл? Какво бих могъл да върша? Какъв живот щях да имам? Когато изпаднеш в мрачна меланхолия и започнеш да мислиш за самоубийство, тогава то идва. Трябваше да се любувам на отдръпването си от играта. Всичките травми, които имах, цялата работа, която бях положил... защо? За хора, на които си вярвал, да създадат това? ”, споделя разпалено той.

" Обзеха ме доста мрачни мисли. Но осъзнах, че гневът би трябвало да изчезне, тъй като се разболявах. Благодарен съм, че в никакъв случай не се обърнах към алкохола и имах близки другари, които бяха невероятни за мен. И тогава се появи Венсан, напълно ненадейно. Не бях подготвен да се захвана с нещо друго, тъй като здравето ми към момента не беше положително - мрачните мисли и мрачните моменти могат да те създадат доста зле. Не бях подготвен да бъда управител, тъй като първо трябваше да се науча да ръководя себе си ”, споделя още Белами.

" Знаех, че би трябвало да стана и да продължа да работя. Продължавайте да се изправяте, да работите и всичко ще бъде наред. Знаех, че в случай че продължа да работя и остана с него, ще се случи нещо необикновено. Толкова доста имах вяра в това, че си промих мозъка. И в този момент знам какъв късметлия съм, че съм в Бърнли, че върша нещо, което обичам, и нещо, в което съм добър. И в този момент сме на върха на лигата и аз обичам това, което върша. И в този момент, след всичко, се случва нещо необикновено ”, приключва оптимистично някогашният нападател на Уелс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР