Бившата звезда на българския футбол - Димитър Бербатов, даде специално

...
Бившата звезда на българския футбол - Димитър Бербатов, даде специално
Коментари Харесай

Бербатов иска нови лица начело на българския футбол

Бившата звезда на българския футбол - Димитър Бербатов, даде особено изявление за предаването " Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед призна, че футболът ни се нуждае от смяна, само че не съобщи изрично дали той ще бъде част от нея.

" Вкъщи съм си и обръщам повече време на фамилията сега. Въпреки че обстановката в световен проект е неприятна, плюсът е, че имаме повече време за фамилията и децата си. Всички чакаме нещата да се възстановяват в скоро време ", съобщи Бербатов.

" Следващите стъпки са неща, за които виждам да не разгласявам доста информация. Когато пристигна момента, ще се разбере. Сега обаче една от тези стъпки е излизането на книгата ми, която е подготвена към този момент. Това е нещо, върху което се бях съсредоточил. Ще бъде готово скоро. Другите неща малко по малко се реализират. "

" Не би трябвало хората да се въплъщават единствено с едно нещо, което могат да вършат. Има хора, които могат да вършат няколко неща и са наистини положителни. Кое от тези неща иска ми се отдаде късмет да стартира, занапред ще се разбере. Аз обичам да съм квалифициран, да имам нужните принадлежности и когато пристигна моментът, да направя нужните крачки ", добави Бербатов.

" Трябва да е нов човек, който не е бил толкоз време в тези среди. За страдание, видяхме, че не се носят нужните резултати. Има доста плюсове, несъмнено, само че си има и минусите. Може би в действителност е пристигнало време за смяна. Когато му пристигна времето, ще разберем кой ще е този нов човек. Не е нужно да е бил футболист. Той би трябвало да може да провежда екип към себе си, с цел да сътвори подобаваща тактика за българския футбол. Това е голяма задача, само че все отнякъде би трябвало да се стартира ", съобщи Бербо за новата фигура, която би трябвало да оглави БФС.

Бербатов не призна дали ще се кандидатира за президент на БФС, само че затвърди мнението си, че смяната би трябвало да бъде наложена от нови лица.

" Това е нещо, което ще се разбере, когато му пристигна времето. Трябва да се усещам подготвен, да знам, че мога да се оправя с предизвикването. За сходно нещо човек в никакъв случай не е 100% подготвен, неточности постоянно ще има. Трябва да се стартира смяната отнякъде, не може да търсим решение в предишното. Има млади, амбициозни, надарени хора в България, единствено би трябвало да им се даде късмет за изява. "

" Винаги има хора, които си правят работата съзнателно, даже в този миг, само че би трябвало да се видят кои са те, да им се даде късмет да продължат. Не може просто да кажем, че никой не става, само че не може да търсим и решения в предишното. Да гледаме към хора, които доста време са били в тези позиции. Трябва да се дава опция на по-млади хора, защото по този начин ще има опция да работят напред във времето ", приключи Бербатов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР