Бившата министърка на правосъдието Надежда Михайлова в предизборния си дебат

...
Бившата министърка на правосъдието Надежда Михайлова в предизборния си дебат
Коментари Харесай

Партия ПРАВОТО: Калинките в Министерството на правосъдието, прикриват престъпления и забърсват следи

Бившата министърка на правораздаването Надежда Михайлова в предизборния си спор в студиото на „ Лице в Лице ”, приключи с думите: „ Това което би трябвало да изясним в този случай е, че всеки един сигнал, без значение от това дали е за управлаващите или опозицията, би трябвало да бъде разследван с идентичен стандарт. Незаконосъобразни и корупционни практики, не могат нито да бъдат прикрити, нито допускани. Колкото и да е мъчно това би трябвало да стане ”.

Точно някогашната министърка на правораздаването Надежда Михайлова „ ЗАБЪРСВА СЛЕДИ ” и „ ПРИКРИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ”, като случаите се проверяват според от това дали си симпатизант на управлаващите или на опозицията.

-->

Наглост на една ”КАЛИНКА ”, която даже и за късото време като министър, ПРИКРИ закононарушения на нотариуси и правосъдни реализатори.

Бившата министърка Надежда Михайлова беше сигнализирана от пострадали, 5/пет/ фамилии от гр. Видин, за осъществено закононарушение от нотариус с регион на деяние гр. Видин, която през 2019 година с машинация, ПОПРАВКА на формален документ, публикуван от Кмета на Община Видин, при засвидетелствуване на погрешни условия, съставя нотариален акт за благосъстоятелност, добит по ДАВНОСТ на компания, доближена до ГЕРБ със седалище и адрес: гр.Видин за парцели на пет фамилии, които от над 65 години владеят и имат тези парцели, за които имат нотариални актове от 1959г., 1981г., като и до през днешния ден живеят в тези парцели.

Имотите на тези пет фамилии и до през днешния ден се владеят от техните притежатели, макар осъщественото закононарушение от тази нотариуска, която им лишава парцела с издаването нотариален акт за благосъстоятелност, добит по ДАВНОСТ на компания, която даже не е влизала в парцелите, камо ли да го е владяла 10 години.

Петте фамилии и до през днешния ден си владеят парцелите, там са се родили техните деца и внуци. Собствениците са на възраст над 82 годишни, а накои които са умряли, парцелите им се владеят от техните наследници.

За този случай е сигнализиран и основния прокурор и РП-Видин още при започване на м. май 2022г. Пети месец няма отговор от Главен прокурор, РП-Видин. От министерството на правораздаването, след 4/четири/ месеца, дават отговор официално и споделят, че няма осъществено закононарушение.

В случая и някогашната министърката на правораздаването и основния прокурор и РП-Видин преднамерено забавят следствието на случая, „ ЗАБЪРСВАТ СЛЕДИ ” и „ ПРИКРИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ”.

По тези случаи е забъркан и РС-Видин, ОС-Видин, Върховен касационен съд, 2-ро Гражданско отделение. Съдиите от тези съдилища в нарушаване на ТЪЛКУВАТЕЛНО РЕШЕНИЕ 8/2012г. от 27 ноември 2013 год. Върховният касационен съд на Република България, Общо заседание на Гражданска и Търговска гилдия, ПРЕКРАТЯВАТ заведения негативен иск от пострадалите, с претекста - липса на юридически интерес макар, че ищците- притежатели на петте парцела, имат нотариални актове и живеят и владеят парцелите си от над 65 години непрестанно и необезпокоявано и до през днешния ден.

Дори и притежателите да не имат нотариални актове, имайки поради, че и до през днешния ден, а точно над 65 години владеят парцелите непрестанно и необезпокоявано, според практиката на Върховен касационен съд и горното Тълкувателно решение, имат право да заведат негативен установителен иск, с който могат да се пазят и в действителност положения. Такъв е казусът, при който владението е сепнато /но не е отнето/ преди да са изтекли шест месеца от установяването му от лице, което безпричинно претендира, че е притежател. Интерес от предявяване на негативен установителен иск е налице и когато ищецът има опция да придобие парцела на оригинерно съображение или по реставрация, в случай че отхвърли претендираните от ответника права.

Въпреки практиката на Върховен касационен съд, която е наложителна, а още повече наложително е приложението на Тълкувателното решение, съдиите от посочените нагоре съдилища ПРЕКРАТЯВАТ исковото произвеждане, заради липса на юридически интерес.

Трябва ли ДА ТЪРПИМ и да останат БЕЗНАКАЗАНИ тези КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, ПРОКУРОРИ, МИНИСТРИ, НОТАРИУСИ, СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕЗАКОННИЯТ ИНСПЕКТОРАТ КЪМ Висш съдебен съвет???

Трябва ли да поносим това БЕЗЗАКОНИЕ???

Тези ли ще извършат промени в правосъдната система „ без да забърсват следи ”.

Присмял се ХЪРБЕЛ на ЩЪРБЕЛ!!!

Гласувайки с Бюлетина №22, ПРАВОТО,

ще има правдивост и търсене на отговорност.

www. pravoto.bg
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР