Бившата главна счетоводителка на пловдивското следствие Златка Благоева и касиерката

...
Бившата главна счетоводителка на пловдивското следствие Златка Благоева и касиерката
Коментари Харесай

Счетоводителки от пловдивското следствие влизат в затвора

Бившата основна счетоводителка на пловдивското разследване Златка Благоева и касиерката там Ивета Димитрова влизат в пандиза, откакто Пловдивският областен съд ги призна за отговорни, че са крали пари от гаранции. Става дума за сумите, които упрекнати в разнообразни закононарушения заплащат като гаранция, в случай че не бъдат оставени в ареста. След приключването на периода на гаранцията индивидът има право да си я получи назад. Двете служителки обаче фалшифицирали съответните ордери и по този начин излизало, че гаранциите са върнати назад.

От декември 2000 година до септември 2002-а Благоева е присвоила 57 600 лева, а за времето от април 2003-а до май 2007-а – други 161 250 лева, този път в съучастничество с Ивета Димитрова. За тази корист Благоева ще лежи 4 години и половина при първичен общ режим и ще бъде лишена от правото да заема служба, обвързвана с ръководство на непознато имущество за 3 години.

Ивета Димитрова е присвоила 17 800 лева сред април и юли 2003-а със съдействието на Благоева, след което активността й траяла. Така от ноември 2005-а до май 2007-а тя поставила ръка на 70 550 лева отново благодарение на шефката. Присъдата на Димитрова е 4 години затвор и 3 години, в които не може да бъде материално отговорно лице. Двете би трябвало да възстановят вредите на прокуратурата.

Това решение на Районния съд предстои на обжалване пред Окръжния.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР