Бивш високопоставен банкер отправи обвинения към JPMorgan Chase, твърдейки, че

...
Бивш високопоставен банкер отправи обвинения към JPMorgan Chase, твърдейки, че
Коментари Харесай

Крие ли JPMorgan Chase критична информация за връзките си с Епстийн?

Бивш почитан банкер насочи обвинявания към JPMorgan Chase, потвърждавайки, че финансовата институция е укрила поредност от значими имейли по отношение на връзката си с Джефри Епстийн.

Според неотдавна оповестените правосъдни документи, представени от RadarOnline, юристът на Джеймс Стейли желае от федерален арбитър да задължи JPMorgan да даде вътрешни имейли, за които се твърди, че потвърждават информираността на банката за противозаконните действия на Епстийн.

Стивън Л. Уолгемут, юристът на Стейли  твърди , че правният екип на JPMorgan към този момент разполага с някои от въпросните имейли.

Това може да е единствено началото на историята, защото основният юрист на банката наподобява има спомагателна неразкрита информация.

В този случай основният юрист на JPMorgan (и неговият екип), техните познания и дейности стават основни.

Тези условия демонстрират явен отвод от конфиденциалност, защото господин Стейли би трябвало да има опция да изследва цялата информация, която основният юрист (и неговият екип) са знаели при вземането на решенията във връзка с Епстийн.

JPMorgan е завела дело против Стейли, който е бил началник на отдела за ръководство на активи на банката в продължение на девет години и е управлявал капиталовата ѝ банка в продължение на пет години, като твърди, че той самичък е имал връзки с Епстийн.

Банката твърди, че Стейли е виновен за всички правни последствия, произлизащи от ангажираността на банката с опозорения и умрял финансист.

JPMorgan желае от съда да разпореди на Стейли да върне компенсацията за осемте си години и да го държи виновен за вредите по две правосъдни каузи, в това число неотдавнашното съглашение за $290 милиона.

Въпреки че Стейли призна, че е имал връзка с Епстийн, той твърди, че не е знаел за незаконните му действия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР