Бивш МВР-шеф поема здравеопазването във Великобритания, след като предишният здравен

...
Бивш МВР-шеф поема здравеопазването във Великобритания, след като предишният здравен
Коментари Харесай

След целувката на уволнението! Бивш МВР-шеф поема здравето в Англия

Бивш МВР-шеф поема опазването на здравето във Англия, откакто предходният здравен министър Мат Хенкок хвърли оставка поради гореща целувка със своя сътрудничка, която му е държанка.

Британският министър председател Борис Джонсън назначи Саджид Джавид за министър на опазването на здравето на мястото на Ханкок, който бе заловен от „ Сън ” по какъв начин е награбил приятелката си Джина Коладанджело я целува буйно. И двамата имат фамилии и деца. Британското общество бе двойно възмутено – един път от изневярата на двамата и повторно от нарушаването на ограниченията против ковид.  

Мат Ханкок подаде оставка, признавайки, че е нарушил обществената отдалеченост откакто таблоидът " Сън " разгласява фотоси от 6 май, на които той се целува със своята сътрудничка Джина Коладанджело в Министерството на здравеопазването. Първоначално министър председателят Борис Джонсън одобри извинението му и сподели, че казусът е завършен, само че вследствие на засиления напън да уволни Ханкок, в случай че не подаде оставка, в последна сметка министърът се отдръпна.

Неговото място ще заеме някогашният министър на финансите Саджид Джавид, който по-рано е заемал и поста на министър на вътрешните работи. Той се отдръпна от държавното управление през февруари 2020 година седмици преди представянето на бюджета, откакто отхвърли настояването на Борис Джонсън да уволни екипа си от съветници.

Една от първите задания на Джавид като министър на опазването на здравето ще бъде да изследва деликатно данните, свързани с ковид, преди оповестената дата 19 юли за излизане от локдауна. Политическите наблюдаващи преценят назначението на Саджид Джавид като доста добър избор

Въпреки оставката на Ханкок остават доста въпроси дали той правомерно е назначил Коладанджело, с която се познава от студентските години в Оксфорд. И двамата са фамилни с по три деца. Коладанджело също се разделя с поста си. Вестник " Сънди таймс " оповестява, че Ханкок е напуснал брачната половинка си още в петък вечер, когато гръмна новината за аферата му със сътрудничката му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР