Бирената мая е изключително полезна хранителна добавка. Тя се получава

...
Бирената мая е изключително полезна хранителна добавка. Тя се получава
Коментари Харесай

Всички ползи от бирената мая

Бирената квас е извънредно потребна хранителна добавка. Тя се получава от едноклетъчната гъба Saccharomyces cerevisiae и е съществена съставна част при производството на бира, само че се употребява и при приготвянето на доста тестени произведения.

В бирената квас има високо наличие на протеини, минерали, витамини от група В (В1- тиамин; В2 – рибофлавин; В3 – ниацин; В5 – пантотенова киселина; В9 – фолиева киселина; и В7 – биотин), диетични фибри и аминокиселини.

За по-ниски равнища кръвна захар и холестерол

Благодарение на високите количества хром - 115 мкг, въглехидратите и липидите се усвояват по-бързо от орханизма. Хромът понижава кръвната захар и равнището на холестерол.

 Отслабване

За по-силен имунитет

В националната медицина бирената квас е употребена като превантивно средство против разнообразни инфекции. В маята се съдържат разнообразни полизахариди, които подтикват имунната система като се борят против болестотворните микроорганизми.

Според проучванията полизахаридите оказват помощ при регенерирането на клетките и имат антивирусен резултат.

За отслабване

Богатото наличие на протеини в бирената квас оказва помощ при намаляване. Протеините обезпечават повече сила на тялото, а хромът понижава наличието на мазнини в клетките. Все отново някои хора одобряват бирена квас с вярата да качат килограми.

За сила и жизненост

Наличието на витамини в бирената квас въздейства позитивно върху кожата, прави ни по-енергични и отстранява положенията на меланхолия, тревога и нервност. Поддържат косата, очите и черния дроб здрави.

 Тонус

Изследвания потвърждават, че бирената квас оказва помощ при проблемите с акне. Освен това усъвършенства функционалността на стомашно-чревния тракт и обмяната на веществата.

Дозировка и противопоказания

Нормалното количество на банкет е 1-2 супени лъжици дневно, добавени към храната или разтворени в сок, или вода. Все отново ненадминатата Coфия Лорен всеки ден изпива чаша айран с разтворена бирена квас в нея и счита, че по този начин поддържа хубостта и тонуса на кожата, както и блясъка своите коси.

Бирената квас не би трябвало да се приема, в случай че човек приема и други хранителни добавки. Не се предлага и приемът на други витамини, тъй като има заплаха организмът да предозира.

Ако пиете някакви медикаменти, първо се консултирайте с персоналния си доктор преди да употребявате добавката. Взаимодействието с някои медикаменти може да докара до нежелани странични резултати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР