Биографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към

...
Биографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към
Коментари Харесай

Лекоатлетката Йорданка Благоева представя биографична книга в Монтана

Биографичната книга „ Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха” ще бъде показана в Монтана на 17 януари. „ Босоногата кралица” е роман за обаятелната личностна нашата известна лекоатлетка, за нейната воля да върви напред, за спортните победи и постоянно търсещ дух. Повествованието стартира от детството й в село Горно Церовене, гимназията в Монтана и Спортната академия, многочислените надпревари, международния връх в Загреб през 1972 година, олимпиадите в Мюнхен и Монреал, достиженията й в областта на спортната аеробика. От книгата научаваме за фамилията, приятелите и феновете на Благоева.
Документалният алманах е богато илюстриран със фотоси от персоналния списък на популярната ни землячка. Неразделна част от книгата е копие на кино лентата „ Отвъд скока”, отдаден на Йорданка Благоева. На представянето дружно със спортистката ще бъдат създателя на документалния алманах Юлия Пискулийска и издателят Митко Димитров от издателство „ ТАНГРА ТанНакРа”.
Самата Благоева споделя: „ Ще ми се повече младежи да се допрян до тази книга и до живота ми. Аз потеглих от един дребен град в Северозападна България и съумях да покоря върхове. Благодарна съм, че през целия си живот съм срещала положителни и стойностни хора, които ми помогнаха да стигна до там.”
Презентацията на книгата ще бъде на 17 януари в Младежкия дом на Монтана с начален час 17.30.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР