Биляна Веселинова от „Труд“ специално за tribune.bg как работят журналистите

...
Биляна Веселинова от „Труд“ специално за tribune.bg как работят журналистите
Коментари Харесай

Биляна Веселинова, „Труд“: Има хора в държавата, които биха продали единия си бъбрек, за да станат министри

Биляна Веселинова от „ Труд “ особено за tribune.bg по какъв начин работят публицистите в запечатаните пространства на редакцията.

Как мина нощта за редакцията на „ Труд “?

Около 23.30ч. служителка на министерството на културата разпореди да бъдат запечатани санитарните пространства на редакцията, разбирайте тоалетните. Това накара, част от сътрудниците да си тръгнем по обясними аргументи. Днес е нормалната планьорка за разпределение тематиките на броя. Полицейщината, арогантността на властта е плашеща по своите размери, тъй като не е единствено разпра с вестник „ Труд “, това е оръжие, ориентирано против публицистите в България. Изключително рисково събитие, защото това държание се толерира от хората на „ Дондуков 1 “ и „ Дондуков 2 “, само че не може да делегитимираш специалността публицист. Не може да се събудиш заран, да напишеш 10 фрази в Инстаграм и да кажеш, че си медия. Журналистите имат лица, а редакциите – авторски колектив. Информацията се принася в жертва на анонимността. Как си представяте анонимната истина? Анонимността е присъща на подлеците. Това е 1984г. на Оруел.

Как се държат служителите на реда, изпратени на място?

Полицаите са изпратени от своите шефове. Униформени ми желаеха персоналната карта на работното място. Аз бях на преносимия компютър си, когато пристигна чиновник на Министерство на вътрешните работи и ми изиска персоналните документи, с цел да ми напише протокол. Униформени се разхождат сред бюрата на публицисти и кореспонденти.

Ние сме на бюрата, да преносимите компютри с имената си, а „ анонимниците “ с псевдоними Пенка Иванова и Михаил Михайлов тиражират неистини.

Аз през вчерашния ден желаех да се обадя на телефон 112, само че осъзнах, че в случай че реагират, ще дойдат сътрудници на тези униформени, които са към този момент в редакцията. Това е парадокс. Униформени ни препращаха към пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Вие знаете ли каква беше реакцията по случая на Съюз на българските журналисти, потресаващо! Тази одеозна организация би трябвало да се закрие. Това не е независимост на словото! Съюз на българските журналисти е един клуб по бизнес и политически ползи!

Трябва ли полицията да се меси в чисто търговски спор?

Имаме мнения на читатели, че Министерство на вътрешните работи работи по отношение на „ Труд “ като колекторска компания. Вестникът няма неплатени наеми към министерството на културата.

Надяваме се Народното Събрание да прегледа случая?!

Искрено се надявам Народното събрание да не се трансформира в гумен щемпел на „ Дондуков 2 “/Президентството/ - една наклонност, която би била рискова за нежната ни народна власт. Подмяната на информацията е искрено подправена вест.

Принципите отстъпиха на безгръбначността.

За по-добър поклон дават повече?

Министерствата, регионалните управи – имам възприятието, че постовете са изложени на сергия. Факт. Плонжовете са на мода. Въртенето на палачинката е на мода. Тъжно ми е като виждам по какъв начин медии, хора и бизнеси го вършат. Същите тези, които изясняват по какъв начин всичко би трябвало да се изчегърта, доскоро са целували ръце! Те разчитат, че с въртеливи придвижвания ще минат напред, единствено че пълзят в плаващи пясъци! Лошо е, когато в едно общество има повече конформисти!

Очаквате ли държавно управление на конформизма?

Разполагайки с кулоарна информация, има хора в страната, които биха продали единия си бъбрек, с цел да станат министри!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР