Билковите чайчета стават все по популярни с всеки изминал ден.

...
Билковите чайчета стават все по популярни с всеки изминал ден.
Коментари Харесай

Защо да изберем билков чай вместо зелен или черен?

Билковите чайчета стават все по известни с всеки минал ден. Сега през лятото е добре да се употребяват всеки ден в умерено количество. Освен че са лечебни, те имат и лечебни свойства.

Чаят постоянно се е считал за основен фактор за положително здраве, мъдрост и благополучие. Ползите му са известни за всички, само че най-добре изберете билков чай вместо зелен или черен.

Първата значима причина за този избор е, че билковия чай усилва здравето на мозъка и усилва умствената дарба на клетките. Чай от лайка е доста по потребен при меланхолия, стрес и безпокойствие.

Билковите чайове понижават риска от Паркенсон и противодействат на окислителния стрес в мозъка и като цяло лимитират всички болести.

Друга значима причина за използването на билков чай е,, че те не разрешават кожата ви да старее. Чаят от мента има високо наличие на витамин С, каротин, дъбилни субстанции, етерично масло в композиция с мощни антиоксиданти е желан при кожни проблеми.

 Чай

Пиенето на билков чай пречи да се натрупат килограми - не по-малко значима причина. Ако пиете по 3 чаши билков чай дневно, няма да се тъпчете с всевъзможни отпадъци и по този начин няма да пълнеете. Чаят от мента освен усъвършенства храносмилането, само че е и естествен лек при киселини в стомаха.

По същия метод работи и чай от мащерка, копър и други. С билков чай се усилва имунитета, тъй като са добър източник на значими витамини и антиоксиданти, а те, от своя страна, укрепват имунитета ви, защищават от вирусни инфекции като кашлица, грип, настинки и други

С билков чай се предпазвате от неприятен холестерол, меланхолия, прочиствате черния дроб, а те оказват и общо детоксикиращо деяние на тялото ни. Затова би трябвало да се пие билков чай - за здраве!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР