Бил Гейтс Криптовалутите убиват хора по доста пряк начин, коментира

...
Бил Гейтс Криптовалутите убиват хора по доста пряк начин, коментира
Коментари Харесай

Бил Гейтс смята, че криптовалутите причиняват смъртни случаи

Бил Гейтс

Криптовалутите убиват хора по " много директен метод ", разяснява съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, като засяга използването на цифрови пари като Bitcoin за пазаруването на медикаменти като синтетичния опиоид фентанил. В сесия с въпроси и отговори с потребителите на обществената платформа Reddit милиардерът показва, че анонимността на цифровите валути значи, че те са свързани с финансиране на терористи и пране на пари. Изказването му беше подложено на критика с аргумента, че не е добре осведомен с технологията, предава BBC.

" Основната характерност на криптовалутите е анонимността им. Не мисля, че това е нещо хубаво. Възможността държавните управления да разкриват пране на пари, отбягване на налози и финансиране на терористи е хубаво нещо ", дава отговор Гейтс на въпрос на различен консуматор.

" В момента криптовалутите се употребяват за пазаруване на фентанил и други медикаменти, тъй че това е рядка технология, която е предизвикала гибел по много директен метод. Мисля, че спекулативната вълна към първичните монетни предлагания (ICO) и криптовалутите е извънредно рискована за вложителите, които заемат дълги позиции ", показва още той.

Друг от въпросите на потребителите е: " Смятате ли, че в близко бъдеще ни чака друга финансова рецесия, сходна на тази през 2008 година? ". Отговорът е къс и незабравим, отбелязва Reuters.

" Да. Трудно е да се каже по кое време, само че това е несъмнено. За благополучие преминахме през тази относително добре ", споделя Гейтс. " Въпреки тази прогноза за бъдещи разтърсвания съм много оптимистично надъхан за това по какъв начин нововъведенията и капитализмът ще подобрят обстановката за хората на всички места ", добавя известният с огромната си благотворителна активност милиардер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР