БГНЕС Пациенти не сме връщали, има създадена организация, каза пред Би

...
БГНЕС
Пациенти не сме връщали, има създадена организация, каза пред Би
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Аз работя с маска 25 години - тя не ми е отнела свободата!

 БГНЕС Пациенти не сме прибирали, има основана организация, сподели пред Би Ти Ви проф. Асен Балтов, изпълнителен шеф на незабавната болница " Пирогов ". Според него фургоните, сложени пред доста лечебни заведения в страната правят сполучлив триаж и понижават натиска върху здравните заведения.

Когато в " Пирогов " се докара пациент от Бърза помощ, той се насочва незабавно към съответната клиника, в случай че не е от центъра за незабавна помощ отива във фургона. Според резултатите от направените проучвания и клиниката болният се насочва за лекуване у дома или се приема в болница.

Проф. Балтов даде образец, че в неделя през фургона са минали 220 души. В " Пирогов " към този момент били признати доста младежи, които късно са потърсили лекарска помощ и доста от тях са в недобро положение.

С увеличението на броя на инфектираните в ковид се е нараснал и броят на починалите. Това се дължи на късно лекуване или на доста бързото развиване на заболяването.

Според проф. Балтов би трябвало да има отделения за лекуване на ковидинфекцията в профилираните лечебни заведения - онкоболните с коронавирус би трябвало да се лекуват в ковидотделения в онкоболница. Когато се съблюдават определини ограничения, оптимално се лимитира болестта. Медиците са заразяват във външна среда, а не в ковидотделенията. В " Пирогов " от 450 души единствено 7 са инфектирани.

" Надявам се да сме доближили пика на болестта. Маските са максимален зложелател на болестта и разпространяването й. Аз работя с маска 25 година - тя не ми е лишила свободата.

Трислойната маска не пропуща аерозола. Носейки маски понижаваме натоварването на вируса, дребна доза одобряваме. Вече 8 месеца си приказваме за тези маски - а те защищават, лекарите вършим всичко по силите си, молим хората да съблюдават ограниченията ", добави про. Балтов.

Според него не би трябвало опълчване - сега нацията би трябвало да е единна. Всеки прекрасен нов път и автомагистрала е преимущество даже и за болните - пациент от провинцията може да влезе в " златния час " и да бъде избавен.

Бързите антигенни проби сега са безвъзмездни, сподели проф. Балтов.

PCR и антигенните проби би трябвало да бъдат приравнени първо в Европейски Съюз след това и у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР