БГНЕС Бившият служебен премиер на Росен Плевнелиев - Марин Райков, сега

...
БГНЕС
Бившият служебен премиер на Росен Плевнелиев - Марин Райков, сега
Коментари Харесай

Голям скандал с посланика ни в Лондон

 БГНЕС Бившият длъжностен министър председател на Росен Плевнелиев - Марин Райков, в този момент дипломат в Лондон, стачкува за оставката на кабинета и основния прокурор.

Райков, който като длъжностен министър-председател се самоназначи за дипломат в Париж, през вчерашния ден се причисли към стотината протестиращи сънародници в английската столица с думите, че ги " ги съставлява и работи за техните ползи ", осведоми " Дарик ".

Няколко часа по-късно пристигна и формалната реакция на посолството, ръководено от Райков. Според позицията на амбасадата ни на Острова той е бил компрометиран, а е отишъл на митинга, с цел да чуе настояванията на сънародниците си.

" Във връзка с тиражираните в последните часове спекулации по отношение на решението на посланика на България в Лондон Марин Райков да излезе пред Посолството и да се срещне с протестиращите, дипломатическата ни задача държи още веднъж да повтори думите на ръководителя на задачата: " Посланикът на Република България е представител на страната, на всички институции и на всички жители, без значение от тяхната политическа сензитивност. Той не взима страна по вътрешнополитически тематики, не поддържа и не се опълчва на едни или други вътрешнополитически тези, само че е задължен да чуе своите сънародници и не може да им обърне тил. "

Всякакви други тълкувания и интриги имат за цел да злепоставят всички, които през последните дни демонстрираха цивилизовано и толерантно държание в границите на митингите – както от страна на протестиращите, по този начин и от страна на Посолството.

Позицията на посолството в Лондон интензивно се споделя в обществената мрежа от някогашната пиарка на Райков като длъжностен министър председател - Ивет Добромирова, която го пази. Съпругът на Добромирова - юрист Румен Петров, е измежду бранителите на Пламен Георгиев от Държавната комисия по хазарт, посочен като съпричастен към ОПГ на Васил Божков.

По новината за излизането на Райков измежду протестиращите, някогашният посланик, след това народен представител и политик, Велизар Енчев не се сдържа и реагира във Facebook, че същинската причина за посланическия митинг е дипломатическата кариера. Преподавателят по интернационално право не икономисва документалната детайлност, че Райков е излязъл да стачкува на улицата, тъй като от задачата зад граница може да го " прибере " единствено президентът Румен Радев с декрет.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР