Безспорно слуховете са най-старото информационно средство в света и независимо

...
Безспорно слуховете са най-старото информационно средство в света и независимо
Коментари Харесай

Жертва сте на слухове?

Безспорно слуховете са най-старото осведомително средство в света и без значение дали ни харесва или не, постоянно ще съществуват. По-интересното е, че нормално на драго сърце даваме ухо на сплетните за други хора, само че когато става дума за самите нас, сме шокирани от разпространението на сходни неистини. Станем ли жертва на клюки внезапно престава да ни е занимателно и търсим метод бързо да се оправим със обстановката. Често обаче резултатът е противоположен и колкото повече се борим със слухът, толкоз по-силен става той. За да действаме вярно и да спрем мълвата, е належащо да познаваме скритите й закономерности.

Кога се заражда слухът
Ако притегляте вниманието на близките, само че споделяте малко за себе си и доста неща към вас остават мистерия, бъдете сигурни, че в най-скоро време ще се зародят пикантни клюки. Целта на клюките е да компенсира неналичието на информация, от която повишеното хорско любознание се нуждае. Затова известните персони неизбежно са жертви на куп мълви – всички се интересуват от тях, само че нямат достъп до персоналният им живот, точно в този случай човешкото въображение попълня изчезналите обстоятелства. Затова вместо да се възмущавате от клеветниците, си дайте сметка каква е вашата роля в появяването на мълвата.

Разпространението
От тук нататък мълвата може да се популяризира със скоростта на светлината или пък въобще да не види бял свят. Жизнеспособният слух би трябвало преди всичко да бъде фрапантен. Хората постоянно са проявявали интерес жив интерес към нещастията, излагациите и закононарушенията. Това им работи надали не като терапия, защото техните лични проблеми стартират да им наподобяват доста по-незначителни. Същевременно никой няма чувството, че злослови, защото единствено е дочул и предава информацията, която има някакъв различен незнаен източник.

Второто изискване е, слухът да подхожда на вашият имидж. Тоест даже и да не е правилен би трябвало да наподобява изцяло евентуален. Например доста по-лесно ще повярвате на мълвата, че една красива и сексапилна жена си има ухажор, в сравнение с в случай че същата информация се популяризира за някоя мустаката повлекана. Така визията, която близките имат за вас може да даде живот на слуха или пък да го унищожи.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР