Безспорно най-страхотното време от годината идва именно, когато настъпят коледно-новогодишнитепразници!

...
Безспорно най-страхотното време от годината идва именно, когато настъпят коледно-новогодишнитепразници!
Коментари Харесай

Страдате ли от новогодишна следпразнична депресия?

Безспорно най-страхотното време от годината идва точно, когато настъпят коледно-новогодишните
празници!

В тези по този начин очарователни за семейство и другари моменти, всеки един от нас е доста благополучен, вдъхновен и ухилен. Семейни събирания или другарски такива - раздават се положителни пожелания, подаряват се куп страхотни дарове, хапва се хубава храна в обилие и като цяло - духът е приповдигнат и щастието витае на всички места.

Съществуват обаче, и хора, за които това време от годината не съставлява чак такава наслада и еуфория. За тези хора сходни моменти биват истински пъкъл и новогодишен церемониал на тъгата. Тази необикновена на пръв взор реакция при този % от хора, в действителност има своето пояснение.

Според московския психолог Любов Крушинских, това извънредно държание, наблюдаващо се при някои от хората към нас се характеризира точно като „ новогодишна меланхолия “. Да, тъкмо по този начин! Новогодишната меланхолия съществува!

Тя разяснява и още:
„ Самотата в навечерието на коледните и новогодишни празници, разочарованието, неналичието на положително въодушевление и на жизнеспособност, биха могли да се дефинират точно като признаци на депресивно положение. “
Тя добавя още и, че с изключение на тези признаци, при страдащите от сходна меланхолия се следят и внезапни промени в настроението, разтревожен сън, както и обезсърчение.

„ По това време на годината, всеки един от нас, малко или доста, съзнато или неосъзнато се сеща за своето скъпо и свидно детство.  Подсъзнателно, „ детето “ в нас самите реагира на всичко протичащо се към нас, по тази причина и се радваме по този начин „ по детски “ по време на тези празници.
Очакваме ги с боязън и наслада, изпитваме неспокойствие от протичащото се към нас и се надяваме и имаме вяра в чудесата, които занапред ни предстоят.

Понякога обаче „ чудесата “ не ни се случват точно, тъй като забравяме за „ детето в себе си “ – споделя още специалистката.

Според нея, ние – възрастните, извънредно елементарно бихме могли да изпаднем в „ новогодишна меланхолия “, само че с цел да се предпазим от това е нужно, да намерим и подхранваме своята вътрешна и изключителна мощ, с цел да може доста по-лесно да се оправим с депресивното положение и да продължим да живеем живота си по - щастливо и доста по - пълноценно.

Надяваме се, че ще се вслушате деликатно в препоръките, които ви представихме. Надяваме се, че ще ги приложите, в случай че се почувствате даже за момент по-нещастни от предходните дни и ще бъдете едни доста по-щастливи и задоволени от живота си хора! Весели празници!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР