Безспорно един от най-полезните, а и най-вкусните зеленчуци, това са

...
Безспорно един от най-полезните, а и най-вкусните зеленчуци, това са
Коментари Харесай

Ако искате да подмладите краставиците, направете ТОВА

Безспорно един от най-полезните, а и най-вкусните зеленчуци, това са краставиците. Да не приказваме, че с тях можем да се разхлаждаме в жегите и да не разрешаваме на организма ни да се дехидратира. Тези зеленчуци са същински подарък от Бога и ние би трябвало доста да ги ценим.

Ако имате двор и градина и отглеждате зеленчуците си сами, сигурни сме, че не сте се лишили от вкусни и домашни краставици.

Навярно всяка година научавате нови и нови неща, свързани с тяхното развъждане. Дори най-опитните градинари има каква още информация да почерпят. Човек се учи с времето на всички тези тънкости и специфики, обвързани с наторяване, садене, поливане и така нататък

Как да подмладим краставиците?

Този зарзават развива огромна листна маса. В пазвите на листата нормално се образуват растежни пъпки, наричани колтуци. От тях потеглят нови разклонения. Именно в тези пазви се образуват и цветни пъпки. Те могат да са единични или по няколко в група.

Нашият съвет към всеки новак градинар е да не се опасява да реже краставичните растения. Лъжа е, че в случай че бъдат непокътнати всички стъблени разклонения и стъбла, зеленчукът ще даде доста повече плод.
 С тези два продукта бързо ще спасите реколтата на краставиците даже и при пожълтяване на листата С тези два продукта бързо ще спасите реколтата на краставиците даже и при пожълтяване на листата
Пожълтяването на листата на краставиците е проблем, с който даже опитните градинари се сблъскват всяка година. В случая е належащо не...

Истината е, че питателните сокове се насочват към растежните върхове и добивът е невисок.

Резитбата съставлява премахване на части от самото стъбълце. Много е значимо процесът да се прави с пръсти, заради простата причина, че стъблата на краставиците са извънредно фини и деликатни и елементарно могат да се наранят.

Ако въпреки всичко решите да ползвате градинарска ножица, бъдете извънредно деликатни.

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР