Безспорно 2019-та ще бъде запомнена като успешна за бранша. Отчитаме

...
Безспорно 2019-та ще бъде запомнена като успешна за бранша. Отчитаме
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова: Големите проекти трябва да бъдат изпълнени качествено и в срок

" Безспорно 2019-та ще бъде запомнена като сполучлива за сектора. Отчитаме растеж във всички типове строителство. Въпреки отрицателните стопански сигнали, идващи извън, и за 2020-а година в региона на строителството у нас имаме учредения за оптимизъм. Започна работата по доста огромни планове, би трябвало да ги осъществим качествено и в период ", това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на обичайния бал на Камарата на строителите в България в навечерието на Деня на строителя.



Регионалният министър означи, че с помощта на положителната организация последователно напредва работата по предпочитаните планове - построяването на автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “, „ Европа “, „ Русе – Велико Търново “, скоростният път „ Видин – Ботевград “.

Разбира се, с изключение на за огромните инфраструктурни планове, които въздействат върху развиването на цели райони, работим и да променяме образа на обитаемоте места, акцентира Петя Аврамова.

По ръководената от Министерството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ се реновират лечебни и обществени заведения, учебни заведения, детски градини, паркове и публични пространства. Рехабилитират се пътища, санират се здания.

Министърът означи, че огромно предизвикателство ще са и идните ВиК планове, само че изрази убеденост, че строителният отрасъл ще се оправи с осъществяването им. Ще се работи по близо 800 километра водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води.

Регионалният министър подсети поговорката „ Всеки градеж си хвали майстора “ и че основаното от сектора е пред очите на цялото общество. Тя пожела да се работи по този начин, че да бъде заслужена високата оценка на хората.

По време на събитието бяха отличени най-хубавите компании в сектора.



Министър Аврамова връчи премията в раздел „ Големи строители “ при градежите от група „ Благоустройствена инфраструктура, хидротехническо строителство и запазване на околната среда “ на „ Пайп систем “ АД.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев отличи „ Симекс “ ЕООД в раздел „ Средни строители “ при „ Строежи от транспортната инфраструктура “. В същата категория ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура” Георги Терзийски връчи премията за „ Малки строители “ на „ Автомагистрали София “ ЕООД.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР