Безпрецедентно решение в историята на САЩ: комисията на Конгреса, разследваща

...
Безпрецедентно решение в историята на САЩ: комисията на Конгреса, разследваща
Коментари Харесай

Безпрецедентно в САЩ: Конгресът препоръчва Тръмп да бъде съден


Безпрецедентно решение в историята на Съединени американски щати: комисията на Конгреса, проверяваща щурма на Капитолия, предложи някогашният президент Доналд Тръмп да бъде съден - за подбудителство към протест и други закононарушения.

Бившият президент на да бъде изправен на съд - за това упорства комисията на Камарата на представителите на Конгреса, която проверява, осведомят интернационалните организации. На 6 януари 2021 починаха петима души, откакто навалица се опита да осуети предаването на властта на новоизбрания държавен глава.

На последното си съвещание във Вашингтон комисията, формирана от представители на демократите и републиканците, единомислещо утвърди против Тръмп и негови доближени да бъдe задвижена наказателна процедура. Тя гласоподава единомислещо да съобщи обвиняванията на Министерството на правораздаването. Комисията няма надзор върху решенията за покачване на обвинявания, които са в пълномощията на Министерството на правораздаването. Въпреки това обаче ходът е определян като исторически, защото Конгресът в никакъв случай не се е сезирал за наказателно дело против настоящ или някогашен президент.
 

***
Вижте и тази изложба от нашия списък:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР