Безпрецедентен опит за атентат срещу кортежа на главния прокурор беше

...
Безпрецедентен опит за атентат срещу кортежа на главния прокурор беше
Коментари Харесай

Той влетя в Нова и разкри: Чакали са след взрива Гешев да слезе от колата и да го разстрелят на място

Безпрецедентен опит за атентат против кортежа на основния прокурор беше изработен в понеделник. Взривно устройство настрана от пътя, по който колите минаха, беше задействано. Огледите на място не престават и през днешния ден, а институциите са накрак.
В ефира на Нова тв покушението разясниха специалистът по пътна сигурност и някогашен шеф на КАТ-София Тенчо Тенев, преподавателят по разбор на политическия риск и противопоставяне на проведената престъпност в СУ „ Св. Климент Охридски ” Стойчо Стойчев и престъпният психолог Росен Йорданов.
Според Йорданов огромният проблем е фактът, че „ някой си разрешава да нападна основния прокурор, който би трябвало да е един от най-охраняваните хора в страната ”.
Той акцентира, че след убийството на Андрей Луканов, това е вторият случай на посягане върху върховен държавен служител.
„ Автомобилът на основния прокурор Иван Гешев се е отместил от гърмежа. Аз си мисля, че след гърмежа е имало хора, които са чакали автомобила да спре и те да продължат с атентата против основния прокурор, тъй като автомобилът е брониран и тези, които евентуално са го следили, са знаели, че с този гърмеж, както споделят специалистите 3 кг тротилов еквивалент, ще спрат автомобила.
Най-вероятно са имали и подръчни средства, с които, откакто автомобилът спре, да почнат да стрелят по него. Въпросът е, че някой следи главния прокурор, някой е знаел авансово от кое място ще мине. Това е огромният проблем, че се знае придвижването на основния прокурор, който е едно от най-охраняваните лица в страната “, сподели специалистът по пътна безопасност Тенчо Тенев.
По думите на Тенев чиновниците на НСО са работили по протокол и са извели основния прокурор надалеч от мястото на атентата.
Стойчо Стойчев разяснява, че се връщат способи от 90-те години на предишния век.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР