Безпокойство по отношение на европейския път на Западните Балкани е

...
Безпокойство по отношение на европейския път на Западните Балкани е
Коментари Харесай

Гърция: Има сили, които отдалечават Западните Балкани от Европа

Безпокойство във връзка с европейския път на Западните Балкани е изразил министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас след срещата със словенския си сътрудник Анже Логар, оповестява електронното издание на гръцкия в. " Катимерини ", предава Българска телеграфна агенция. Двамата разговаряха през вчерашния ден в Атина.

След срещата Дендиас е отбелязал, че европейският път на района може да претърпи противоположна посока на развиване. По думите му има заплаха Западните Балкани " да се подхлъзнат обратно - в балканското си минало ".

" На Балканите работят сили, разнообразни от европейските, които поставят всички вероятни старания да отдалечат Западните Балкани от Европа, предоставайки развойна помощ, замяна, военно съдействие, даже и съдействие в просветителната сфера посредством институции, които имат сходства доста повече с Мюсюлмански братя, в сравнение с със актуалната европейска просветителна рамка ", е подчертал външният министър на Гърция, чието изказване е оповестено в уеб страницата на министерството.

Двамата министри са разискали обстановката в Източното Средиземноморие, както и връзките сред Гърция и Турция.

Гърция цели градивен разговор с Турция, градивен разговор с турското общество, тъй като има вяра, че огромна част от турското общество още се надява на европейска интеграция, е показал Дендиас.

Според него Европейският съюз би трябвало да даде ясни знаци, че страните от района и изключително тези, които се надяват да влязат в Европейския съюз или желаят да имат положителни връзки с Европейски Съюз, би трябвало да зачитат главните правила на интернационалното право.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР