Безпилотни летателни апарати, принадлежащи на страни от НАТО, контролират действията

...
Безпилотни летателни апарати, принадлежащи на страни от НАТО, контролират действията
Коментари Харесай

Вучич: Безпилотни летателни апарати, принадлежащи на страни от НАТО, контролират действията на Сърбия по границата с Косово

Безпилотни летателни апарати, принадлежащи на страни от НАТО, управляват дейностите на Сърбия по границата с Косово, съобщи през днешния ден президентът на Сърбия Александър Вучич по време на визитата си на военните учения " Маневри 2022 " на полигона Пасулянске ливаде, заяви Танюг.

" Видяхме ги, бяха на 200 до 500 метра от административната линия /границата сред Сърбия и Косово - бел.ред./, от другата страна. НАТО съблюдава всички процедури, ние също ги видяхме, само че нямаме право да ги унищожаваме или да ги смъкваме в сходство с резолюция 1244 /на Съвета за сигурност на ООН/ и според съглашението от Куманово. Те обаче бяха там не с цел да събират картинки или да си играят с топки, а за други цели ", сподели Вучич.

Сръбският президент означи още, че не за първи път се виждат дронове, летящи над казарми на сръбската войска, а сваленият през вчерашния ден противников дрон във въздушното пространство на страната е предизвестие за другите, че Сърбия няма да разреши на никого да я шпионира.

Сръбското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че армията е обезвредила в непосредствена непосредственост до военни обекти дрон, навлязъл в сръбското въздушно пространство. Дронът е свален посредством радиоелектронно заглушаване в непосредствена непосредственост до военни обекти в гарнизона Рашка.

Във вторник сръбската войска бе приведена в нараснала бойна подготвеност поради обстановката в Косово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР