Безопасното провеждане на Летните олимпийски игри в Токио, предвид продължаващата

...
Безопасното провеждане на Летните олимпийски игри в Токио, предвид продължаващата
Коментари Харесай

Лекарите в Япония: Безопасното провеждане на Олимпийските игри е невъзможно

Безопасното осъществяване на Летните олимпийски игри в Токио, поради продължаващата пандемия от ковид в международен мащаб, е невероятно. Това оповестиха от Съюза на лекарите в Япония.

" Категорично сме срещу провеждането на Олимпиадата в Токио във време, в което хората по света се борят против новия ковид. Невъзможно е да проведем безвредни и сигурни Летни игри по време на пандемия “, споделиха от съюза в изказване, предадено на държавното управление.

" Не можем да отречем заплахата, която доста разновидности на вируса крият за Токио от разнообразни елементи на света “, се прибавя в изказването.

Съобщението идва на фона на четвъртата вълна на вируса в Япония, като няколко региона, в това число столицата Токио, са в изключително състояние. Новите случаи сложиха под напън здравната система на страната, като медицинските лица неколкократно към този момент обявиха, че има дефицит на лекари и отмалялост измежду експертите.

При малко над 10 седмици до началото на Олимпиадата на 23 юли, публичните отзиви остават по-скоро негативни, като по-голямата част от жителите поддържат или ново отсрочване, или анулация на форума. Но уредниците упорстват, че могат да проведат безвредно Летните олимпийски игри с помощта на контрамерките против вируса и дадоха за образец няколко скорошни тестови събития, които минаха сполучливо.

В същото време в Япония потегли подписка за анулация на Олимпиадата. Само за ден в нея се включиха над 350 000 души.

Припомняме, че Игрите трябваше да се състоят през 2020 година, само че поради пандемията от ковид бяха преместени за 2021 година.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР