Без нито една промяна в състава ще излезе националният отбор

...
Без нито една промяна в състава ще излезе националният отбор
Коментари Харесай

Опитни бойци ще водят България към Световна група I на Купа "Дейвис"

Без нито една смяна в състава ще излезе националният тим на България по тенис в плейофа за влизане в Световна група I на Купа " Дейвис " - второто най-високо равнище на международното отборно състезание за мъже. В решаващия мач отборът ни ще гостува против Нова Зеландия идващия уикенд (4-5 февруари).

За дуела на корав корт в Крайстчърч капитанът Валентин Димов повика Димитър Кузманов (№182 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№304), Александър Донски (№607) и Пьотр Нестеров (№773). Именно четиримата класираха страната ни за този стадий на шампионата, откакто през 2022 година извоюваха две безапелационни победи в София - с 3-1 против Парагвай в плейофа за Световна група II през март и с 3-0 против Южна Африка в същинската фаза на третата дивизия през септември.

Асистенти на Димов още веднъж ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов. В момента Лазаров, Донски и Нестеров упражняват в България, а Кузманов ще се причисли към тима непосредствено в Нова Зеландия. Другата седмица националите ще проведат къс лагер на място в Крайстчърч.

" Настроението е положително - показа капитанът пред уеб страницата на БФТ. - Момчетата изиграха положителни мачове от началото на годината. Алекс Лазаров беше на " Юнайтед къп ", а съумя да играе и на шампионат в Нова Зеландия. Така той е осведомен с атмосферните условия и часовата разлика. Димитър Кузманов е също в този регион, а това е още един плюс. Надявам се всички да сме живи и здрави и да покажем добър тенис в мачовете. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР