Без медал, но със световен рекорд. Така приключи участието на

...
Без медал, но със световен рекорд. Така приключи участието на
Коментари Харесай

Карлос Насар записа световен рекорд в Богота, остана без медал

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Без орден, само че със международен връх. Така завърши присъединяване на Карлос Насар на шампионата на планетата по повдигане на тежести в Богота, Колумбия.

Големият любимец в кат. до 89 кг не съумя да завоюва втора купа в кариерата си, откакто се провали в изхвърлянето. Той не се оправи два пъти със 173 кг и един път със 174.

Въпреки голямото отчаяние, единствено 20 минути по-късно 18-годишното момче от Червен бряг откри сили за извънредно достижение. Той покори 220 кг в изтласкването - нов международен връх в придвижването, с цели 3 кг повече от досегашното върхово достижение. Карлос е единственият настоящ щангист, който държи светони върхове в две категории - 81 кг и 89 кг.

Титлата заслужи венецуелецът Валенила (385 кг), а тройката допълниха Родайегас (Колумбия, 381 кг) и Хуанхуа Лю (Китай, 381 кг).

До този миг страната ни е без орден от шампионата. Най-доброто показване е четвъртото място на Божидар Андреев.

ПАОК - Олимпиакос 68:88: Везенков с нов дабъл-дабъл за гранда от Пирея

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков изведе Олимпиакос до нова победа в елита на Гърция. Тимът надделя като посетител ПАОК с 88:68, откакто водеше съвсем от самото начало.

Националът приключи срещата с дабъл-дабъл от 16 точки и 10 битки единствено за 22 минути на паркета. От съотборниците му най-резултатен бе Айзея Канън със 17.

За противника с 24 приключи Яник Франке. Олимпиакос остава едноличен водач във краткотрайното класиране с цялостен актив от 9 победи. За гранда от Пирея следва домакинство на водача Фенербахче в най-престижната клубна конкуренция на Стария континент - Евролигата. Двубоят ще се организира във вторник, 13-ти декември от 20:00 часа българско време.

 

Перуджа - Тренто 3:1 гейма: Казийски и компания изгубиха финала на международното клубно състезание

Тренто ", воден от капитана си Матей Казийски, загуби във финала на международното клубно състезание по волейбол, отстъпвайки с 1:3 (25:20, 23:25, 25:27, 19:25) от " Перуджа ". Двата италиански отбора се срещнаха в бразилския град Бетим.

Във финала Казийски означи 16 токи, а с 19 приключи съотборникът му Алесандро Микиелето. Най-резултатен за спечелилите от " Перуджа " с 19 точки бе капитанът Вилфредо Леон. Още 15 прибави украинецът Олех Плотницкий.

Титлата е първа за " Перуджа ", който влезе във финалния шампионат с " уайлд кард ".
" Тренто " остава най-успешният тим в конкуренцията с пет трофеи,но за първи път губи край.

Казийски, който е на 38 години, беше определен за най-хубав диагонал. Индивидуалните оценки бяха обрани от играчи на " Тренто " и " Перуджа ", като само Лукас Де Деус от домакините " Сада Крузейро " стана най-хубаво либеро.

 

Хебър - Берое 3:1 гейма: Шампионите от Пазарджик с нова победа в Efbet Супер Волей

Шампионът Хебър (Пазарджик) записа нова победа в Efbet Супер Волей, откакто направи поврат и надигра вкъщи Берое 2016 (Стара Загора) с 3:1 (20:25, 25:23, 25:18, 25:16) в мач от предпоследния 10-и кръг на първия полусезон на шампионата, игран в цялостната зала " Васил Левски ".

По този метод момчетата на Камило Плачи останаха на 3-о място във краткотрайното класиране с 8 победи, 2 загуби и 24 точки, с колкото е и 2-ият Левски, само че с по-добри индикатори. Берое пък е 6-и с 6 победи, 4 загуби и 19 точки, колкото има и 5-ият Нефтохимик 2010 (Бургас) само че с по-добро геймово съответствие.

В последния 11-и кръг от полусезона Хебър гостува на водача Монтана, а старозагорци са домакини на Левски. Двете дербита на кръга са надлежно в събота (17 декември) и петък (16 декември) от 18,00 часа.

Най-полезни за Хебър станаха Тодор Алексиев (71% успеваемост в офанзива и 53% положително посрещане - +14) и Симон Хирш (1 блок, 3 аса и 47% успеваемост в офанзива - +8) с 20 и 18 точки за успеха.

Алексиев бе разгласен и за MVP на мача. Трябва да се означи и отличното показване на Илия Петков, който добави 14 точки (5 блока! и 82% успеваемост в офанзива - +7) за триумфа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР