Без активното отношение на родителите проблемът с агресията в училището

...
Без активното отношение на родителите проблемът с агресията в училището
Коментари Харесай

Милен Михов призова за наказание срещу ученика, който преби учител

Без дейното отношение на родителите казусът с експанзията в учебното заведение не може да бъде решен. Това съобщи в " Още от деня " зам.-председателят на комисията по образованието и науката Милен Михов. Според него казусът може да бъде решен с напъните на учебното заведение, учениците и родителите. За страдание, една част от родителите имат незадоволително положително отношение към този проблем, счита Михов.

Милен Михов, зам.-предс. на комисията по образованието и науката: Имам прекомерно оптимистична визия за насилието в учебното заведение и тя се основава на две мои разбрания. Първо, учебното заведение не генерира принуждение. Миналата седмица излезе едно изследване, което демонстрира, че единствено 18% от децата се тормози от принуждение в учебно заведение, което е надалеч по-малко от страха от неуспех или изкарването на двойка. Един огромен % от децата към 90% си харесват и си обичат учителите. Агресията естествено се привнася извън и в случай че гледаме на експанзията на улицата и експанзията в учебното заведение, въпреки всичко учебното заведение пази децата ни от експанзията. Много е мъчно да се изолира учебното заведение от експанзията. Далеч съм от мисълта, че това може дефинитивно да бъде решено. Но това изисква напъните на учебно заведение, възпитаници и родители.
Михов разяснява и днешния случай на експанзия в Садово, където възпитаник преби преподавател.
Милен Михов: Мисля, че с изключение на учебното заведение би трябвало да се намесят и органите на правораздването. В дадения случай приказваме за деца, които са наоколо до пълнолетието, които са си давали сметка какво са правили и това в никакъв не би трябвало да бъде подминато, а би трябвало да бъде осъдено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР