Бесни фенове нахлуха на терена и влязоха в сблъсъци с

...
Бесни фенове нахлуха на терена и влязоха в сблъсъци с
Коментари Харесай

Бесни фенове нахлуха на терена след провал на Нигерия

Бесни почитатели нахлуха на терена и влязоха в конфликти с полицията, откакто Нигерия не съумя да се класира за присъединяване на международно състезание за първи път от 16 години.

Фатално за „ супер орлите “ се оказа домакинското 1:1 в квалификационен реванш против Гана (0:0 в първия мач). „ Черните звезди “ откриха резултата още в 10-ата минута посредством халфа на Арсенал Томас Партей. В средата на първата част нигерийците изравниха след тъкмо осъществяване на дузпа от бранителя Уилям Троост-Еконг.

Nigerian fans stormed the pitch and started throwing objects down the tunnel after their country didn't qualify for the World Cup.
— ESPN FC (@ESPNFC)
Домакините не съумяха да стигнат до втори гол до края на мача и по този начин Гана се класира за Мондиал 2022. След последния съдийски сигнал на срещата в Абуджа, почитателите нахлуха на терена. Те започнаха да разрушават аварийните скамейки.

Нападната е била и гостуващата агитка на ганайски последователи, които са били преместени от трибуните на терена. Футболистите на „ черните звезди “ са се прибрали по най-бързия метод в съблекалнята под летящи към тях бутилки.

Полицията се е намесила и е влезнала в конфликт с разбеснелите се нигерийски почитатели. За да укротят обстановката, силите на реда са употребявали сълзотворен газ.

CLOSE UP VIDEO: Angry Fans Invade Abuja National Stadium After Nigeria's ' Loss To Ghana
— Sahara Reporters (@SaharaReporters)
Както е известно, Нигерия има статута на една от най-големите футболни сили на Африка и постоянно се показва мощно при участията си на международни шампионати. На мондиалите през 2010 и 2018 година „ супер орлите “ отпадаха в груповата фаза, а през 2014 година отпаднаха от Франция на осминафиналите.

This is how primitive Super Eagles fans are. They stormed the pitch of play after being eliminated by the Black Stars of Ghana.
Do you think Nigeria should be banned?
— Adong Sarah
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР