Бернският зененхуд като домашен любимец се представя като весел и

...
Бернският зененхуд като домашен любимец се представя като весел и
Коментари Харесай

Хранене на бернски зененхунд

Бернският зененхуд като домакински любим се показва като радостен и благосклонен питомец, отличен сателит на своя собственик. Отглеждането му е обвързвано с много компликации заради здравословните рисове, които крие породата, само че швейцарското планинско куче улеснява стопанина си със своето смирение и добър манталитет.

Сред грижите за бернското планинско куче е изхранването му. То не е мъчно, тъй като бернският зененхуд може да бъде хранен както с фабрично приготвена, по този начин и с естествена храна, приготвена вкъщи, стига да е постоянно прясна и от висок клас за готовата.

Тъй като планинската овчарка от Берн е относително едро животно, то се нуждае от огромни порции храна. Готовата от комерсиалната мрежа указва количеството и съставките, които са вложени в нея. Нужно е да се избира такава, в която мазнините са с ниско наличие. Бернското куче е склонно към наднормено тегло.

За естествената храна на бернския зененхуд би трябвало да се съблюдават няколко условия:

- Месото и субпродуктите са основата на хранителната диета и обгръщат 70 % от храната;

- Зърнените култури са към 15 процента;

- Суровите и варените плодове и зеленчуци - към 5 процента;

- Киселото мляко - към 10 %.

Веднъж в седмицата в менюто може да се включи постна риба и яйце.

 Бернски зененхунд

Тази порода кучета се нуждаят от храни с хрущяли, за де укрепнат мускулни кучешките връзки. Месото може да се даде и сурово. Стомашно-чревният тракт ще бъде миропомазан от тази храна. Преди да се прибавят витамините и минералите е добре стопанинът да се посъветва с ветеринарния доктор на своя питомец.

Забранените храни за бернският зененхуд не се отличават значително от тези, които не са подобаващи за други кучета. Това са макаронените произведения, прясното мляко, солта, пикантните подправки, захарта, тестените произведения, пушените, сушени, мариновани и въобще обработвани с разнообразни подправки и техники храни.

Месните субпродукти, като кокали, които са нужни за кучето, не трябва да се дават сурови. Термично обработени би трябвало да бъдат всички субпродукти, които се дават за допълнение към храната. Тръбните кокали пък е нужно да се изключат изцяло, тъй като са рискови за здравето на животното.

Внимателното и добре премислено хранене на кучето е гаранция за положително здраве на бернското планинско куче. Нуждата от прясна и чиста вода непрекъснато не трябва да се пропуща.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР