Берлин почита жертвите от атентата на Коледния базар до мемориалната

...
Берлин почита жертвите от атентата на Коледния базар до мемориалната
Коментари Харесай

Германия почита паметта на загиналите при атентата на Коледния базар в Берлин

Берлин уважава жертвите от атентата на Коледния базар до мемориалната черква " Кайзер Вилхелм ". На 19 декември предходната година тунизиецът Анис Амри се вряза с краден камион в множеството и аргументи гибелта на 11 души, а повече от 70 бяха ранени. Преди това той умъртви и полския водач на камиона. След няколко дни Амри беше премахнат в Италия. Днес на мястото на атентата беше открит незабравим знак.

 © Българска телеграфна агенция
17-метрова позлатена линия, като диря от рана, разсича настилката на площад " Брайтшайдплац " в Берлин. С откриването на този мемориален знак близки на жертвите и политици уважиха през днешния ден паметта на починалите в атентата. Имената на жертвите са изписани по стъпалата на емблематичната за немската столица черква " Кайзер Вилхелм ".



Канцлерът Меркел се срещна през вчерашния ден при закрити порти с близки на починалите. Част от тях са си тръгнали разочаровани от срещата. Президентът Щайнмайер сподели през днешния ден, че след атентата доста от потърпевшите са се почувствали изоставени от страната.

Самата Меркел призна, че срещата с околните на жертвите я е предиздвикала да осъзнае " слабостите на страната " в оказването на поддръжка на потърпевшите от тероризъм.


Ангела Меркел - канцлер на Германия: Днес е ден на печал, само че и ден, в който да покажем воля да подобрим нещата, които до в този момент не са вървели добре.
Меркел даде обещание в бъдеще още веднъж да се срещне с роднините на жертвите и ранените, с цел да им покаже, че управляващите са се поучили от грешките си. Днес през целия ден коледният базар на " Брайтшайдплац " остана затворен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР