Берлин. От юни тази година Германия блокира по-нататъшните доставки на

...
Берлин. От юни тази година Германия блокира по-нататъшните доставки на
Коментари Харесай

Die Welt: Германия остава „глуха“ към молбите на Украйна за оръжие

Берлин. От юни тази година Германия блокира по-нататъшните доставки на тежко оръжие за Украйна. Министерството на защитата на страната организира постоянни срещи за разискване на този въпрос, само че те приключват с нулев резултат за въоръжените сили на Украйна, написа Die Welt , базирайки се на източници в украинското държавно управление.

„ Според информацията от юни Министерството на защитата на Германия организира срещи на високо ниво няколко пъти месечно с постоянни шпации, в които взе участие и [министърът на защитата на Германия] Кристин Ламбрехт “, оповестява немското издание.

Всички полемики обаче приключват с негативен резултат за ВСУ. От юни украински дипломати се срещат с немски сътрудници и се пробват да получат нови задължения от Федерална Република Германия за закупуване на тежко оръжие за Украйна. Но немската страна остава „ глуха “ за настояванията и употребява „ странни извинения “.

Според източника Украйна непрестанно насочва претенции за нови партиди самоходни артилерийски установки Panzerhaubitze 2000 и реактивни системи за залпов огън (РСЗО) MARS II.

Припомняме, че още в средата на юли Германия разгласи, че страната изчерпва оръжията за Въоръжените сили на Украйна. А последната доставка на тежка военна техника от Германия за въоръжените сили на Украйна беше на 10 август. Тогава Украйна получи четири спомагателни самоходни зенитни установки Gepard.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР