Берлин. Мнозинството от германците подкрепят газопровода Северен поток 2“, показват

...
Берлин. Мнозинството от германците подкрепят газопровода Северен поток 2“, показват
Коментари Харесай

ARD: Около 60% от германците подкрепят „Северен поток 2“

Берлин. Мнозинството от германците поддържат газопровода „ Северен поток 2 “, демонстрират данните от пулбикувано в четвъртък вечерта проучване на института Infratest dimap по поръчка на телевизионния канал ARD .

Според изследването 60% от интервюираните са подкрепили плана. Само 28% считат, че Германия не би трябвало да го осъществя. В същото време в източната част на страната 70% поддържат газопровода, до момента в който в западногерманските земи са 57%. Срещу плана са 30% на запад и единствено 18% в Източна Германия.

Повечето от съперниците на газопровода са измежду поддръжниците на партия Съюз-90/Зелените - 55% не поддържат плана, 34% са „ за “. Най-много германци, одобряващи плана, са измежду поддръжниците на „ Алтернатива за Германия “: 86% против 8%.

Строителството на „ Северен поток 2 “ беше изцяло приключено на 10 септември 2021 година Първоначално се планираше да бъде приключен до края на 2019 година, само че строителството беше забавено поради глобите на Съединени американски щати. Газопроводът се състои от две линии с общ потенциал 55 милиарда куб.м. годишно, които минават от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР