Берлин/Кабул. Изтеглянето на германските войски от Афганистан може да застраши

...
Берлин/Кабул. Изтеглянето на германските войски от Афганистан може да застраши
Коментари Харесай

Das Erste: Германия планира защита за граждани на Афганистан, помагали на Бундесвера

Берлин/Кабул. Изтеглянето на немските войски от Афганистан може да заплаши локалните поданици, които са работили като част от задачата на Бундесвера в страната. В тази връзка немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер акцентира, че Берлин е задължен да намерения за отбраната на „ локалните сили “, защото може да се окажат в заплаха след изтеглянето на немските войски, предава Das Erste .

„ Говорим за хора, които дълги години са работили на наша страна, рискувайки личната си сигурност, взели участие са в борби и са дали своя принос “, цитира изданието думите на Крамп-Каренбауер. Според министъра Германия не би трябвало да оставя тези хора на произвола на ориста.

Das Erste напомня, че преди няколко дни НАТО стартира процедура по началото на изтеглянето на войските на Алианса от Афганистан. Що се отнася до Бундесвера, неговият контингент, наброяващ 1100 бойци, ще би трябвало да изоставен територията на Афганистан доникъде на август.

Според Министерството на вътрешните работи на Федерална Република Германия, немското държавно управление ще сътвори специфичен координационен център в Кабул за решение на въпроси, свързани с локалните чиновници на Бундесвера. Също по този начин, в случай че е допустимо, ще се планува също по този начин превозване на такива чиновници до Германия.

Според Das Erste от 2013 година насам Бундесверът е набрал 781 представители на „ локалните сили “. В момента в Бундесвера работят 300 чиновници от Афганистан. Според военния министър на Берлин гарантирането на тяхната сигурност е отговорност освен на Германия, само че и на всички интернационалните сили.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР