Берлин. Германия счита убийството на грузинския гражданин от чеченски произход

...
Берлин. Германия счита убийството на грузинския гражданин от чеченски произход
Коментари Харесай

ТАСС: Германия гони двама руски дипломати заради убийството на чеченец в Берлин

Берлин. Германия смята убийството на грузинския жител от чеченски генезис Зелимхан Хангошвили в Берлин през 2019 година за нарушаване на суверенитета си и гони двама чиновници на съветското посолство, заяви в сряда пред публицисти министърът на външните работи на страната Аналена Бербок, представена от ТАСС .

„ Това ликвидиране, както съдът откри през днешния ден по държавен ред, съставлява съществено нарушаване на немското законодателство и суверенитета на Федералната република. Току-що извикахме съветския дипломат за диалог. Посланикът беше осведомен, че двама представители на дипломатическия личен състав на съветското посолство е са оповестени за нежелателни персони “, сподели тя.

Бербок напомни, че ден преди този момент е провела телефонен диалог с съветския външен министър Сергей Лавров, вследствие на което тя се изрече в интерес на „ открит разговор “ с Москва. „ Това е във съвместен интерес, би трябвало да бъде направено въз основа на интернационалното право и взаимното почитание “, сподели тя. „ Ясно е, че дейности като убийството в Тиргартен съществено биха усложнили обмена “.

По-рано съд в Берлин осъди на пожизнен затвор съветски жител, който умъртви грузински жител преди 2,5 години. Съдът се съгласи с причините на прокуратурата, че убийството се твърди, че е осъществено по инструкции на държавните структури на Руската федерация.

Руският дипломат в Германия Сергей Нечаев сподели по-рано, че счита присъдата за „ предубедено, политически стимулирано решение, което съществено утежнява така и така тежките руско-германски връзки “. „ Абсурдната теза за присъединяване на Руската федерация в деликта беше методично налагана на обществеността през целия развой, преплетена с общия антируски декор, само че в последна сметка по този начин и не беше доказана с безапелационни доказателства “, сподели дипломатът.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР