Берлин. Федералното правителство на Германия ще отпусне кредит в размер

...
Берлин. Федералното правителство на Германия ще отпусне кредит в размер
Коментари Харесай

Die Welt: Германското правителство отпуска кредит на Еър Берлин в размер на 150 млн. евро, полетите ще продължат до ноември

Берлин. Федералното държавно управление на Германия ще отпусне заем в размер на 150 млн. евро на втората по величина самолетна компания в страната - " Еър Берлин ", откакто във вторник стана ясно, че тя навлиза в процедура за неплатежоспособност, оповестява националният всекидневник Die Welt.
" Операциите по полетите на " Еър Берлин " ще може да продължат в естествен график ", увери немският транспортен министър Александер Добринт (ХСС). " Компанията има лични запаси, както и по-рано, които, в композиция с заема от федералното държавно управление, ще обезпечат въздушния трафик до края на ноември ", изясни министърът.
След като главният акционер - " Етихад ", отдръпна финансовата си поддръжка за немския авиопревозвач, " се стигна до заключението, че за " Еър Берлин " към този момент не съществува позитивната прогноза ", се споделя в съобщение от борсата.
От " Еър Берлин " разясниха, че ще проведат договаряния с " Луфтханза " и други заинтригувани страни за продажба на част от бизнеса.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР