Берлин. Балтийските страни са подготвили конкретни предложения за Европейската комисия

...
Берлин. Балтийските страни са подготвили конкретни предложения за Европейската комисия
Коментари Харесай

Die Welt: Балтийските страни искат нови ограничения срещу руските банки и енергоносители

Берлин. Балтийските страни са подготвили съответни оферти за Европейската комисия по осмия пакет от антируски наказания, те засягат енергетиката, търговията и системата SWIFT. Това съобщи естонският външен министър Урмас Рейнсалу в изявление за Die Welt , оповестено в понеделник.

„ Ние най-малкото желаеме той (осмият пакет от наказания – бел. ТАСС) да бъде признат допустимо най-скоро. Вече сме показали съответни оферти на Комисията по този въпрос. Говорим за енергетиката, търговията, спомагателни ограничавания на системата SWIFT, както и да прибавим още повече хора и организации към санкционните описи “, съобщи дипломатът.

Според Рейнсалу признатите по-рано наказания „ работят, само че това не е задоволително “. В същото време ръководителят на естонското външно министерство означи, че рестриктивните мерки се отразяват отрицателно и на европейците. „ Това е частично правилно в кратковременен проект, само че не и в дълготраен. Ако не сме подготвени да понесем малко вреди в този момент, тогава в бъдеще нашите стопански системи ще пострадат още повече. Необходимо е да издържим и даже да наложим по-строги наказания “, безапелационен е министърът.

Той също по този начин се изрече в поддръжка на увеличението на доставките на оръжия за Украйна, като означи, че на глава от популацията Естония дава най-вече помощ с оръжие.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР