Бензиностанциите в окръг Маккинли забраниха продажбата на алкохол, вино и

...
Бензиностанциите в окръг Маккинли забраниха продажбата на алкохол, вино и
Коментари Харесай

Любопитно: В още един щат в САЩ забраниха продажбата на гориво на пияни шофьори

Бензиностанциите в окръг Маккинли не разрешиха продажбата на алкохол, вино и всевъзможен тип спиртни питиета, само че в този момент Върховният съд на щата постанови, че продажбата на гориво на водачи, които са под въздействието на алкохол е неразрешена. Това прави Ню Мексико вторият щат в Съединени американски щати, който постанова подобен закон - сходно предписание към този момент е в действие в Тенеси.

В Тенеси служащите на бензиностанции получиха инструкции да „ демонстрират нерешителност “ и да се въздържат от продажба на гориво на пияни водачи заради евентуална опастност от съществени пострадвания или гибел. Сега, това се случи и в Ню Мексико. Съдът се базира на случай с пийнал водач, който зарежда колата и предизвиква съдбовен пътен случай малко по-късно.

В решението на съда, признато съвсем единомислещо, се показва, че „ през днешния ден множеството транспортни средства се нуждаят от бензин за работа, тъй че продажбата на бензин на пийнал водач е сходна на раздаването на ключове от кола на пийнал водач “.

Резолюцията всъщност приравнява продажбата на бензин на пийнал водач с продажбата на алкохол на малолетни. Newsweek отбелязва, че Барбара Вигил, единственият арбитър, дал своя вот срещу, изяснява позицията си с обстоятелството, че решението ще има съществени последствия, защото към бензиностанциите, неизбежно ще се причислят и магазини за авточасти, автосервизи, монтажни на гуми и други компании от бранша на услугите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР