Белият дом на практика изключи възможността президентът на САЩ Джо

...
Белият дом на практика изключи възможността президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Белият дом обясни защо Байдън няма да посети Украйна

Белият дом на процедура изключи опцията президентът на Съединени американски щати Джо Байдън да посети Украйна, като даде ясно да се разбере, че тази опция даже не е обсъждана. В понеделник прессекретарят Джен Псаки приказва пред публицисти преди плануваното пътешестване на американския водач в Европа.

 

" Не сме проучвали този вид ", сподели Псаки, когато по време на брифинг в понеделник беше запитана дали се възнамерява пътешестване до разкъсваната от война страна. В неделя тя се обърна към Twitter, с цел да посочи, че Байдън " не възнамерява да пътува до Украйна ".

 

 

Говорителят съобщи, че за всеки президент пътуването в зона на военни дейности изисква освен съображения за сигурност, само че и " голямо количество запаси на място, което постоянно е фактор ".

 

" Но също по този начин президентът и екипът по сигурността смятаха, че той би могъл да реализира най-ефективното и въздействащо пътешестване, като свика тези срещи с водачите на НАТО, Г-7, Европейски Съюз в Брюксел, с цел да дефинира както продължаващата военна съгласуваност, по този начин и филантропичната и икономическата съгласуваност, а също и като посети Полша, която е в непосредствена непосредственост, с цел да приказва за всичко, обвързвано с бежанците, помощта за бежанците и продължаващата помощ, която всички дружно можем да предоставим ", сподели Псаки.

 

 Предвидено е Байдън да взе участие в срещата на върха на НАТО и в други срещи в Брюксел на 24 март. На идващия ден той ще отиде във Варшава за среща с полския си сътрудник Анджей Дуда, с цел да разиска отговора на " филантропичната рецесия и рецесията с човешките права ", провокирана от спора в Украйна, заяви Белият дом.

Междувременно министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън сякаш възнамерява да направи " стремително " посещаване в Киев, макар че личните му служби за сигурност го поучават да не пътува на фона на влошената обстановка със сигурността в украинската столица. Това твърди Daily Mail, който се базира на " източник от Уайтхол ".

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР