Белград. Мирът и стабилността са от ключово значение за целия

...
Белград. Мирът и стабилността са от ключово значение за целия
Коментари Харесай

„Политика“ : Вучич поиска от Додик сърбите да се върнат в институциите на БиХ

Белград. Мирът и стабилността са от основно значение за целия район и всички политически сили в Република Сръбска би трябвало да вземат участие в работата на взаимните институции в Босна и Херцеговина и да пазят най-добре ползите на сръбския народ, заключиха сръбският президент Александър Вучич и сръбският член на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик, написа белградската „ Политика “ .

Додик уточни, че против Република Сръбска и сръбския народ в БиХ се води невиждана политическа и медийна акция и като образец за това уточни честването на Деня на Република Сръбска и най-бруталните обиди, последвали от Сараево.

Лидерът на босненските акцентира също, че е съвсем невероятно сръбският народ да се бори за правдивост и поредно използване на Дейтънското съглашение заради едностранния и привързан метод, на първо място на Съединените щати.

Вучич оцени, че американските наказания против Милорад Додик и други публични лица на Република Сръбска са ужасяващ казус и че могат да доведат единствено до пагубни последствия за развиването на връзките сред трите народи и двата ентитета в БиХ и отвън нея, в целия район.

„ Санкциите постоянно са носили единствено проблем и в никакъв случай решение “, добави президентът на западната ни съседка.

Имайки поради тежестта на позицията на целия сръбски народ и изключително неуместния и неправдив напън против Република Сръбска и нейното управление, президентът Вучич изиска от президента Додик и всички политически сили в Република Сръбска да вземат участие в работата на взаимните институции в БиХ, където да пазят ползите на сръбския народ. Той също по този начин уточни, че всяко решение е на управлението на районен съд, само че също по този начин моли президента Додик и всички политически представители в районен съд да обмислят предлагането му.

„ Молбата ми към президента Додик и всички политически фактори в районен съд не е искане да се съгласят с каквото и да било или да гласоподават за каквото и да било, в противен случай, молбата ми е масата, на която би трябвало да седят представителите на районен съд, да не е празна и да се борят по допустимо най-хубавия метод “ за ползите на ентиета и сръбския народ “, акцентира Вучич, който е подготвен да изясни предлагането си на всички институции и политически представители в Баня Лука.

Вучич и Додик също са разискали и подготвяната забележителна финансова поддръжка от Сърбия за босненската Република Сръбска.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР