Белград. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и посланикът

...
Белград. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и посланикът
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов посети Института за спорт и спортна медицина в Белград

Белград. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов и посланикът на България в Република Сърбия Петко Дойков посетиха Института за спорт и спортна медицина в Белград. Двамата бяха придружавани от помощник-министрите на Министерството на младежта и спорта на Сърбия Дарко Удовичи и Урош Прибичевич, както и от началника на кабинета на министъра Неманя Светличич. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на спорта .

Министър Андрей Кузманов беше осведомен с опциите на Института персонално от неговия шеф Горан Бойович. Той акцентира, че още от 50-те години на предишния век в този център се следи положението на най-хубавите сръбски спортисти. Това е единственият сходен институт на територията на страната, в който спортистите могат да дефинират моментните си двигателни и функционални качества, както и да управляват своето здравословно положение.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посети и новия състезателен комплекс, който се построява в Белград и би трябвало да бъде приключен до края на годината, като инвестицията е в размер на 25 млн. евро. В многофункционалната спортна зала ще се организират надпревари и тренировки по шест типа спорт - карате, таекуондо, джудо, пукотевица, битка и спортно катерене.

Късно нощес министър Кузманов и неговият сръбски сътрудник Ваня Удовичич следиха финалния дуел от Европейското състезание по волейбол за дами, който се организира в “Щарк Арена ” в Белград. Златните медали завоюва тимът на Италия след триумф над домакините от Сърбия с 3:1 гейма. Българският състезателен министър беше измежду формалните посетители на финала по покана на Удовичич.

По-рано денем министрите на младежта и спорта на България и Сърбия подписаха съглашение за олекотен режим на спортисти при допускането им на територията на двете страни за лагери и надпревари в изискванията на пандемия.

Преди отпътуването си за София министър Андрей Кузманов връчи почетен плакет на ММС на посланика на България в Република Сърбия Петко Дойков.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР