Белгийският подход към контрола над нелегалната миграция ще бъде във

...
Белгийският подход към контрола над нелегалната миграция ще бъде във
Коментари Харесай

Съдят полицай, застрелял 2-годишно кюрдско дете

Белгийският метод към контрола над незаконната миграция ще бъде във фокуса на вниманието в понеделник, когато служител на реда ще бъде изправен пред съда за гибелта на 2-годишно кюрдско дете, съобщи AFP.

Мауда е съдбовно простреляна през май 2018 година, когато служителят на реда открива огън по микробус, каран в страната от трафиканти, които транспортират мигранти към Англия. Служителят на реда декларира, че е възнамерявал да простреля гума, с цел да спре транспортното средство по време на гонка с висока скорост, само че неговата кола кривнала и патронът се отклонил, съобщи БНР.

Трагедията провокира скандал в Белгия, а за правозащитниците се трансформира в знак на заплахата от криминализиране на незаконната миграция. Полицаят е към 40-годишен татко на две деца с 8-годишен стаж в правоохранителните органи, името му не се оповестява. Той е изправен пред обвиняване в непредумишлено ликвидиране и ще се изправи пред съда в Монс дружно с двама иракски кюрди – водачът на микробуса и хипотетичният трафикант.

Полицаят не отхвърля, че е стрелял, с цел да спре транспортното средство, само че твърди, че не е знаел, че в него е имало мигранти. Родителите на Мауда, които са напуснали Ирак през 2015 година и са възнамерявали да стигнат до Англия, са се открили в Белгия след гибелта ѝ, получавайки позволение по филантропични аргументи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР