Белгийските власти приеха днес допълнителни противоепидемични мерки заради нестихващото в

...
Белгийските власти приеха днес допълнителни противоепидемични мерки заради нестихващото в
Коментари Харесай

Затварят дискотеките до средата на декември

Белгийските управляващи одобриха през днешния ден спомагателни противоепидемични ограничения поради нестихващото в броя на новозаразените с ковид. Мерките влизат в действие от на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се най-малко доникъде на декември да затворят нощните заведения, а питейните заведения, заведенията за хранене и магазините да не работят сред 23.00 и 5.00 часа. Всички, за които е допустимо, ще би трябвало да работят от вкъщи в четири от петте работни дни в седмицата. Децата остават в учебно заведение, концертите със седяща аудитория не престават, спортните действия ще бъдат позволени без фенове, гласят признатите решения. Ще бъде ускорено слагането на спомагателна доза ваксина на ваксинираните против новата болест.

Оценката на днешната конюнктура е по-песимистична от най-лошите упования на експертите, съобщи на конференция министър председателят Александер де Кро. Той добави, че без имунизациите през днешния ден ситуацията би била пагубна. Вчера Белгия записва връх от началото на пандемията в броя на новозаразените за ден - 23 621 случая, при 88 на 100 имунизирани пълнолетни жители. Броят на умрелите също трайно пораства и към този момент доближава 36 дневно. Досега в страната новата болест лиши живота на съвсем 27 хиляди души.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР