Белгийската федерална полиция съобщи днес, че международна полицейска акция под

...
Белгийската федерална полиция съобщи днес, че международна полицейска акция под
Коментари Харесай

Международна полицейска акция разби група за трафик на хора

Белгийската федерална полиция заяви през днешния ден, че интернационална полицейска акция под нейно управление е разрушила хипотетична група за трафик на хора, която употребила частни самолети, с цел да вкара в Европа хора с подправени паспорти, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В интервенцията са взели участие служители на реда от Белгия, Италия, Германия, Австрия, Франция и Съединените щати. Тя е приключила през вчерашния ден със задържането на петима души, два самолета, " забележителна сума пари " и подправени документи.

Освен за трафик на хора, арестуваните хора са упрекнати в пране на пари, присъединяване в незаконна организация и подправяне.

Според белгийската полиция в минимум пет случая хора са били изведени незаконно от Турция с частни самолети, като са били употребявани подправени дипломатически паспорти, които са им разрешили да изискат леговище в разнообразни страни от Европейския съюз.

Заподозрените също по този начин са упрекнати в владеене на подправени чекове и в измами, при които са били пострадали хотели и самолетни компании.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР