Белгийска компания го представя на изложението CES 2019JPEG XS обещава

...
Белгийска компания го представя на изложението CES 2019JPEG XS обещава
Коментари Харесай

Нов стандарт JPEG XS променя „правилата на играта“

Белгийска компания го показва на ревюто CES 2019

JPEG XS дава обещание да промени разпоредбите на играта при обработка и предаване на видео (източник: intoPIX)

Нов стандарт JPEG XS за шифроване на изображения ще дебютира на ревюто за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас в околните дни. Очаква се проява на стандарта от белгийската компания intoPIX, която се нарежда като „ водещ снабдител на новаторски технологии за обработка на изображения за професионални медийни приложения “.

intoPIX ще покаже IP-ядрото TICO-XS за интегрални схеми FPGA и ASIC, както и софтуерен пакет за разработка (SDK) за CPU и GPU. Като перспективни приложения на TICO-XS се обрисуват самоуправляемите коли, VR/AR оборудването, екраните, смарт телефоните и други устройства за работа с видеоданни, включително предпазване, предаване и обработка.

Стандартът JPEG XS е създаден въз основата на набиращия известност кодек TICO RDD35, основан от intoPIX, и към този момент провокира огромен интерес измежду експертите от разнообразни области, включително машинно зрение, видеоизлъчване и професионално видеооборудване. Очаква се кодекът TICO-XS да се употребява от всички устройства, свързани с видео, защото взема решение голям брой проблеми, с които се сблъскват през днешния ден производителите на битова електроника.

В частност, JPEG XS разрешава предаване на видео с висока резолюция (4K и 8K) по съществуващите канали, без загуба на качество и с нищожно закъснение. Използването на JPEG XS за преместване на видео вътре в устройствата понижава условията към каналите и паметта. Стандартът има опростена реализация и се нуждае от малко памет, вследствие на което разработчиците могат да понижат доста енергийната консумация на електронните устройства.

Технологията на JPEG XS разрешава предаване на видео с висока резолюция (4K и 8K) по съществуващите канали, без загуба на качество и с нищожно закъснение (източник: intoPIX)

JPEG XS употребява технология за компресия на редове, с помощта на което забавянето е единствено няколко микросекунди и на процедура остава незабележимо за човешкото око. Преминал строгите процедури за тестване на комитета ISO JPEG, кодекът обезпечава високо качество при коефициент на компресия от 8:1 за графика, текст, филми и игри до 16:1 за телевизия и видео.

Обработката на видеопотоци благодарение на JPEG XS води до основна спестовност на честотна лента, нужна за прекачване на огромни размери пиксели по жична или безжична връзка (Wi-Fi, WiGig, 5G), като по едно и също време с това понижава потребността от честотна лента в каналите вътре в самите устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР