Белгия постепенно се съвзема от обилния снеговалеж, започнал вчера следобед

...
Белгия постепенно се съвзема от обилния снеговалеж, започнал вчера следобед
Коментари Харесай

Белгия се съвзема от вчерашния снеговалеж, железниците и летищата отчитат закъснения

Белгия последователно се съвзема от изобилния снеговалеж, почнал през вчерашния ден следобяд и траял до полунощ, само че към този момент част от публичния превоз не работи напълно, оповестяват локални медии. Уточнява се, че железопътните връзки с всички гари в страната са обезпечени, само че влаковете се движат със закъснения.

Най-често тези закъснения са свързани с компликациите на чиновниците от железниците да стигнат до работните си места. Градските рейсове в южната част на Белгия не се движат, а летището в Брюксел оповестява, че и през днешния ден не престават закъсненията на полетите. Аерогарата през вчерашния ден спря работа за към два часа, а през днешния ден в медиите са оповестени разкази на пасажери, останали в самолетите повече от пет часа в очакване на позволение за политане.

Някои от учебните заведения и детските градини в страната през днешния ден остават затворени. По пътищата се регистрират тапи от общо 500 километра - с 20 на 100 повече от нормалното, само че на половина по отношение на опашките от коли по автомагистралите нощес.

Валежите оставиха десетина сантиметра снежна завивка. В идващите дни в Белгия се чака сензитивно стопляне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР