Бележка на редактора: Регистрирайте се за вътрешна информация за най-обичаните

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за вътрешна информация за най-обичаните
Коментари Харесай

Чайки затварят летището във Венеция

Бележка на редактора: Регистрирайте се за вътрешна информация за най-обичаните дестинации и по-малко известни райони в Италия, с цел да планирате най-хубавото си пътешестване. Освен това ще ви заредим с въодушевление, преди да тръгнете, с оферти за филми, описи за четене и предписания от Стенли Тучи.

Венеция може да е известна като Ла Серенисима, само че за тези, които са се сблъскали с нейните чайки, прекарването може да бъде всичко друго, само че не и умерено.

Чайките са скандално известни с това, че крадат храна от всеки, който е задоволително доверчив, с цел да яде на открито, спускат се по терасите на кафенета, чупят съдове, сграбчват сандвичи от ръцете на разхождащите се и на драго сърце хапят всички пръсти, които им пречат.

Сега крилатите нарушители са отишли ​​една спирка по-далеч, причинявайки едночасово прекъсване и два часа безпорядък на летището в града.

Летище Марко Поло във Венеция, ситуирано на север от града, с писта, прилежаща към лагуната, е петото най-натоварено летище в Италия и най-голямото в северната част на страната отвън региона на Милано.

Но в петък сутринта нещата стопираха, когато ято чайки се събра в края на пистата.

Полетите бяха приземени сред 9.54 ч. и 10.45 ч. сутринта, удостовери представител на летището пред CNN. Двадесет идващи полета бяха пренасочени към други летища в Северна Италия: Тревизо, Верона, Триест и Милано.

Докато Тревизо е на 30 минути елементарно пътешестване с рейс, тези, които са пренасочени към Триест и Милано, биха се сблъскали с пътешестване от два до три часа, с цел да стигнат до Венеция.

Докато „ огромните птици “ на самолетните компании се отклоняваха към летища без чайки, личният състав на SAVE, компанията за ръководство на летището, прилагаше общоприетата си стратегия против чайките.

На летището във Венеция е нает локален сокол, който е изпратен от соколар, с цел да разпръсне към 200-те птици. Използвани са и „ щадящи фауната акустични възпиращи средства “, съгласно изказване на летището.

След като соколът свърши работата си и чайките продължиха, летището се върна към естествена работа в 11.20 часа.

Венеция не е единственото летище в региона, което има непрекъснат соколар. Тревизо, на към 14 благи във вътрешността от лагуната, до момента в който лети чайката, също употребява подобен. Верона, която е на към 60 благи във вътрешността, е свободна от мародерски чайки.

Чайките са известни с техните обири във Венеция. class= Чайките са известни с кражбите си във Венеция. Марко Берторело/AFP/Getty Images

Ятата птици към летищата могат да бъдат рискови за самолетите.

„ Сблъсъци с птици “, както са известни, могат да причинят щета на мотора и даже произшествия. Фаталните произшествия на полет 375 на Източните авиолинии през 1960 година, излитащ от Бостън, и полет 604 на Етиопските авиолинии, кацащ в Адис Абеба през 1988 година, се дължат на конфликти с птици.

Дори Ryanair, европейската самолетна компания с най-хубаво досие по сигурност, имаше конфликт с птици. През 2008 година полет от Франкфурт до Рим блъсна ято скорци при доближаване към летище Чампино. И двата мотора блокираха и до момента в който самолетът се приземи безвредно, двама членове на екипажа и осем пасажери бяха откарани в болница. В резултат на това осеммесечният Боинг 737 беше отписан.

Може би най-известният случай със конфликт с птици беше полетът на US Airways „ чудото на Хъдсън “ през 2009 година от нюйоркската LaGuardia до Шарлот, командван от Чесли „ Съли “ Съленбъргър. Самолетът удари ято канадски гъски при политане и екипажът беше заставен да направи спешно кацане на река Хъдсън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР