Беларуският президент Александър Лукашенко предложи на Китай по-интензивни отношения с

...
Беларуският президент Александър Лукашенко предложи на Китай по-интензивни отношения с
Коментари Харесай

Лукашенко предложи на Китай по-интензивни отношения с Беларус

Беларуският президент Александър Лукашенко предложи на Китай по-интензивни връзки с Беларус, като означи, че Минск има доста преференциални оферти в тази тенденция, съобщи ТАСС.

" Имаме доста оферти и доста проекти, които ще бъдат преференциални както за Беларус, по този начин и за Китай. Нека дружно да създадем връзките си по-интензивни ", съобщи Лукашенко на китайския министър председател Ли Къцян, съобщи беларуската новинарска организация БелТА.

" Никога не сме си поставяли за задача да дружим или да работим срещу някого. Всичко, което вършим, е в полза на народите ни. Така ще бъде и отсега нататък ", посочи Лукашенко.

По думите на беларуския водач комерсиалният продан сред Беларус и Китай непрекъснато пораства и сред двете страни няма тематики, които да не се разискват. Лукашенко благодари на Китай за помощта и поддръжката, които оказва на Беларус.

" Преди доста години, когато дойдох в Китай, ви помолих да споделите с нас опита си за съдействие по всички посоки в свободните стопански зони. Оттогава насетне ние постигнахме доста ", означи беларуският президент.

Лукашенко дойде през вчерашния ден на публично посещаване в Китай, което ще продължи до на следващия ден. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР